Slovenija

Podpora ravnatelju OŠ Jarenina

Maribor, 10. 01. 2007 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Učitelji in del staršev na osnovni šoli Jarenina so podprli ravnatelja Željka Oberškega.

Ravnatelj OŠ Jerenina Željko Obreški
Ravnatelj OŠ Jerenina Željko Obreški FOTO: Jani Dolinšek

Na osnovni šoli Jarenina so se danes zbrali starši in učitelji omenjene šole, ki so s sprejemom posebne izjave zavrnili dosedanji potek reševanja problemov šole, ki jih po njihovem mnenju nekateri skušajo reševati na ulici, ne pa preko formalnih organov, kot sta svet šole in svet staršev. V izjavi so tudi podprli ravnatelja Željka Oberškega in ga pozvali k nadaljevanju dialoga s starši za reševanje morebitnih težav.

Ravnatelju OŠ Jarenina, ki je bil pogosto deležen mnogih neutemeljenih javnih očitkov, podtikanj, anonimnih pisem, inšpekcijskih pregledov, kjer ni bilo ugotovljenih kršitev, podpisani starši in učitelji ob tem izrekajo vso podporo ter ga pozivajo, da v okviru svojih pristojnosti nadaljuje dialog s starši za reševanje morebitnih težav.

Kot so starši in učitelji zapisali v izjavi, je bila Jarenina v preteklih dneh precej medijsko izpostavljena, vendar v slabi luči. Takšne medijske pozornosti po njihovem mnenju ni bilo deležno niti lansko odprtje šolskega prizidka, kaj šele zbor krajanov leta 2003, ko je več kot 200 ljudi zahtevalo gradnjo prizidka za prostore šole in vrtca.

Podpisani starši učencev in učitelji OŠ Jarenina zavračajo poti in načine, ki so jih v imenu vseh staršev učencev omenjene šole uporabili nekateri starši in s katerimi so sporočili domnevne nepravilnosti in morebitne težave na šoli.

Kot je znano, je skupina učencev devetega razreda OŠ Jarenina skupaj s svojimi starši pretekli teden pripravila protestni shod zaradi nedavnega odhoda učitelja matematike Hermana Pušnika na drugo delovno mesto. Protestniki so zahtevali odstop ravnatelja, saj so po njihovem mnenju vzrok za Pušnikov odhod neustrezne razmere na šoli, zaradi katerih naj bi strokovno in pedagoško dobro usposobljeni učitelji zapuščali šolo.

Podpisniki zato pozivajo starše učencev, ki zahtevajo odstop ravnatelja, da morebitne probleme rešujejo v pogovorih z razredniki, učitelji in ravnateljem, na govorilnih urah in roditeljskih sestankih ter prek formalnih organov, kot sta svet staršev in svet šole, da pri svojih odločitvah upoštevajo potrebe in želje svojih otrok ter da dokažejo svojo pripravljenost za reševanje morebitnih problemov v kulturnem dialogu, kjer bodo prisluhnili tudi argumentom in razlagam ostalih staršev, učiteljev in ravnatelja.

Eden od pobudnikov srečanja Zdenko Lorber je povedal, da se je danes zbralo veliko staršev otrok, pa tudi drugih krajanov, ki so podpisali izjavo. Med podpisniki so bili tako po njegovih besedah tudi župan Pesnice Venčeslav Senekovič, tamkajšnji državnozborski poslanec Marijan Pojbič, pa tudi častni občan, kulturnik in nekdanji poslanec Tone Partljič.

Učenci OŠ Jerenina so protestirali zaradi odhoda učitelja matematike in zahtevali odstop ravnatelja
Učenci OŠ Jerenina so protestirali zaradi odhoda učitelja matematike in zahtevali odstop ravnatelja FOTO: Jani Dolinšek

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.