Šport

Pipan predstavil širši seznam

Portorož, 24. 04. 2006 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor košarkarske reprezentance Pipan je predstavil izbor kandidatov za nastop na letošnjem SP na Japonskem.

Aleš Pipan
Aleš Pipan FOTO: POP TV

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleš Pipan je na novinarski konferenci v Portorožu predstavil širši izbor kandidatov za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu na Japonskem (od 19. avgusta do 3. septembra) ter predstavil okvirni program priprav na tekmovanje v deželi vzhajajočega sonca.

Pipan je na širši seznam uvrstil 28 igralcev, ki si po njegovem mnenju zaslužijo nositi dres s slovenskim grbom, v začetku junija pa bo slovenski javnosti sporočil, katerih 15 košarkarjev je na njegovem ožjem seznamu. "Moj namen je sestaviti moštvo, katerega člani bodo sposobni svoje cilje podrediti kolektivnim. Hočemo sestaviti ekipo, ki bo želela doseči dober rezultat in iz igralcev, ki lastnih ciljev ne bodo postavljali pred ekipne," je dejal Pipan. Natančnih ciljev za nastop na Japonskem si vodstvo Košarkarske zveze Slovenije (KZS) sicer še ni postavilo, kot pa je dejal selektor, pred vsako tekmo razmišlja le o zmagi.

Trener Pipan je predstavil tudi okvirni program priprav slovenske reprezentance za nastop na SP, ki je sestavljen iz štirih ciklusov. Reprezentanti se bo zbrali 10. julija na Rogli, kjer bodo v desetih dneh opravili bazične priprave, že 22. julija pa bodo odšli na slovensko obalo, v Portorož, tam pa se bodo pripravljali na prvi turnir, ki bo med 27. in 31. julijem v Ankari. Na pokalu "Efes Pilsen World Cup" bodo poleg Slovenije nastopile še izbrane vrste Libanona, Nigerije in domače Turčije.

Avgusta (od 2. do 6.) se bo slovenska reprezentanca predstavila tudi domači javnosti, saj bo v Mariboru nastopila na mednarodnem turnirju za pokal Alpos, kjer bodo poleg Slovencev nastopili še Kanadčani, Libanonci in Venezuelci. Od 9. do 12. avgusta pa bodo slovenski košarkarji že nastopili v Aziji, ko se bodo na turnirju v Singapurju udarili s Srbijo in Črno goro, Argentino in Španijo. Nato pa bo sledil še zadnji ciklus, ki ga bo slovenska izbrana vrsta opravila kar v Saporu, kjer bo še zadnji del priprav.

Kot je znano, se bo Slovenija v predtekmovalni skupini D v Saporu že prvi dan prvenstva pomerila najprej z afriškim podprvakom Senegalom, v njeni skupini pa so še reprezentance ZDA, Italije, Portorika in Kitajske.

Seznam kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu:

Aleksandar Čapin (Viola Reggio, Ita), Goran Dragič (Geoplin Slovan), Jaka Lakovič (Panathinaikos, Grč), Jure Močnik (Helios Domžale), Beno Udrih (San Antonio Spurs, ZDA), Sani Bečirovič (Climamio Bologna, Ita), Gregor Hafnar (Whirpool Varese, Ita), Nebojša Joksimovič (Hemofarm, SČG), Sašo Ožbolt (Union Olimpija), Samo Udrih (Akasvayu Girona, Špa), Aleksander Vujačič (Los Angeles Lakers, ZDA), Domen Lorbek (Helios Domžale), Marko Maravič (Ricoh Manresa, Špa), Marko Milič (Vidivici Bologna, Ita), Boštjan Nachbar (New Jersey Nets, ZDA), Primož Brezec (Charlotte Bobcats, ZDA), Saša Dončič (Geoplin Slovan), Dragiša Drobnjak (Union Olimpija), Jurica Golemac (Ural Great Perm, Rus), Goran Jurak (Vertical Vision Cantu, Ita), Erazem Lorbek (Climamio Bologna, Ita), Radoslav Nesterovič (San Antonio Spurs, ZDA), Hasan Rizvič (Union Olimpija), Uroš Slokar (Benetton Treviso, Ita), Matjaž Smodiš (CSKA Moskva, Rus), Marko Tušek (Lottomatica Roma, Ita), Želimir Zagorac (Helios Domžale), Miha Zupan (Geoplin Slovan).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.