Drugi športi

Alcaraz in Nadal bosta na olimpijskih igrah združila moči

Pariz, 12. 06. 2024 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski teniški selektor David Ferrer je potrdil, da bosta 21-letni Carlos Alcaraz in 38-letni Rafael Nadal na olimpijskih igrah v Parizu skupaj igrala v dvojicah.

Rafael Nadal in Carlos Alcaraz
Rafael Nadal in Carlos Alcaraz FOTO: X

Carlos Alcaraz in Rafael Nadal bosta na olimpijskih igrah nastopila tudi posamično. "Kot igralec nisem uspel osvojiti medalje, upam, da jo bom zdaj. Ena dvojica bosta Alcaraz in Nadal, drugo pa bomo še določili. Verjamemo, da lahko osvojimo več kot eno medaljo," je povedal David Ferrer.

"Olimpijsko zlato bi mi pomenilo več kot zmaga na Wimbledonu. Šele, ko bom na olimpijskih igrah, bom dojel, da imam možnost, da se za olimpijsko zlato borim skupaj s svojim idolom Nadalom," je dodal Alcaraz, ki je pred dnevi v finalu Odprtega prvenstva Francije ugnal Alexandra Zvereva in se zavihtel na prestol Roland Garrosa.

Nadal ima v svoji zbirki odličij že dve olimpijski zlati kolajni. Leta 2008 je v Pekingu zmagal med posamezniki, osem let pozneje v Riu pa še med dvojicami.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Andrej Volaj
12. 06. 2024 21.34
dinozaver79
12. 06. 2024 18.42
Mojster in vajenec