Drugi športi

Alcaraz: To je turnir, ki sem ga želel dobiti vse od mladih let

Pariz, 09. 06. 2024 21.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
0

Španski tenisač Carlos Alcaraz je po zmagi v finalu Roland Garrosa nad Nemcem Alexandrom Zverevom prvič slavil na Odprtem prvenstvu Francije. "To je turnir, ki sem ga želel dobiti vse od mladih let. Uresničile so se mi sanje," je dejal 21-letni Španec iz Murcie.

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz FOTO: AP

"V ta uspeh smo vložili ogromno dela. V zadnjem mesecu smo večkrat trpeli zaradi moje poškodbe roke. V Madridu se nisem počutil najbolje in sem prišel z veliko dvomi. Nisem preveč treniral in le hvaležen sem lahko, da imam ob sebi tako sposobno ekipo, ki mi vsak dan pomaga, da sem ne le boljši igralec, temveč tudi boljši človek. Sicer ste moja ekipa, ampak vam lahko rečem tudi moja družina," je v prvem odzivu na podelitvi dejal mladi as iz Murcie.

Juan Carlos Ferrero in Carlos Alcaraz
Juan Carlos Ferrero in Carlos Alcaraz FOTO: AP

"Za mano sta izjemna dva tedna. To je turnir, ki sem ga želel dobiti vse od mladih let. Uresničile so se mi sanje in užival bom z ekipo ob proslavljanju te zmage," pa je nato dodal.

"Iskreno sem imel po tretjem nizu veliko dvomov. Zdelo se mi je, da moji udarci za Alexandra niso nevarni, dominiral je v izmenjavah, pri servisu ... Težko mi je bilo, ob koncu tretjega niza sem bil živčen in nisem igral svojega najboljšega tenisa. Toda igral sem v finalu, zato moraš dati vse od sebe in najti rešitev. V četrtem nizu sem se sprostil in v petem pustil na igrišču srce," je še zaključil Alcaraz.

Alexander Zverev in Carlos Alcaraz
Alexander Zverev in Carlos Alcaraz FOTO: AP

"Tretji grand slam pri 21 letih je res neverjeten dosežek. Osvojil si jih na treh različnih podlagah. Že zdaj imaš kariero za hišo slavnih. Toliko si že osvojil in prepričan sem, da to ni tvoj zadnji naslov v Parizu," pa je mlajšemu tekmecu na podelitvi polaskal 27-letni Nemec.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.