Drugi športi

Gašper Marguč dokončno brez nastopa na OI v Parizu

Kranjska gora, 04. 07. 2024 15.16 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.T.U.
Komentarji
0

Slovenski rokometni reprezentant Gašper Marguč ne bo zastopal barv Slovenije na prihajajočih poletnih olimpijskih igrah v Parizu, saj mu je nastop preprečila poškodba. To novico je sporočila Rokometna zveza Slovenije (RZS).

Slovenska rokometna reprezentanca se trenutno nahaja v Kranjski Gori, kjer izvajajo drugi teden zaključnih priprav. Te se bodo nadaljevale brez desnega krilnega igralca Gašperja Marguča, člana madžarskega prvaka Veszprema, ki je zaradi poškodbe stopalnega loka izpustil zaključni del sezone. Na pripravah je 33-letnik sprva treniral po prilagojenem programu, vendar je postalo jasno, da poškodba še vedno preprečuje polne obremenitve, potrebne za pripravo na olimpijske igre.

Uroš Zorman je ostal brez pomembnega člena v boju za visoka ne OI v Parizu.
Uroš Zorman je ostal brez pomembnega člena v boju za visoka ne OI v Parizu. FOTO: AP

"S selektorjem sva se o tem pogovarjala že pred objavo seznama povabljenih igralcev. Oba sva bila zavedna možnosti, da še ne bom popolnoma pripravljen. Hvaležen sem, da me je kljub temu povabil na priprave in mi dal priložnost, da preizkusim, ali bo stopalo zdržalo," je ob slovesu od reprezentančnega tabora v Gorenjski regiji dejal Marguč.

Gašper Marguč je vedno blestel v dresu slovenske rokometne reprezentance.
Gašper Marguč je vedno blestel v dresu slovenske rokometne reprezentance. FOTO: AP

Na žalost poškodba stopala še ni povsem sanirana. Že po prvem tednu priprav so se pojavile bolečine, ki so ga ovirale pri treniranju. Trenutno še ni sposoben zdržati naporov, ki jih prinašajo priprave za olimpijske igre.

"Razočaran sem in težko mi je. Olimpijske igre so sanje vsakega športnika, vendar sem se že pred pripravami zavedal, da se to lahko zgodi. Fantom želim vso srečo in da do konca priprav ostanejo zdravi. Upam, da sedemnajsterica, ki bo odpotovala v Pariz, tam doseže čim boljši rezultat in ob tem uživa, saj je to dogodek, ki ga doživiš morda enkrat v življenju," je še dodal Marguč.

Gašper Marguč je v pretekli sezoni igral za Veszprem.
Gašper Marguč je v pretekli sezoni igral za Veszprem. FOTO: AP

Marguč, ki se lahko pohvali s tem, da je v mladih letih igral tudi kot vratar, je za reprezentanco odigral 134 tekem, kar ga uvršča na 18. mesto večne lestvice. Dosegel je 459 golov. Nazadnje je za izbrano vrsto nastopil na januarskem evropskem prvenstvu v Nemčiji, kjer je Slovenija zasedla šesto mesto.

Moška slovenska rokometna reprezentanca bo petič v zgodovini nastopila na OI.
Moška slovenska rokometna reprezentanca bo petič v zgodovini nastopila na OI. FOTO: RZS

Slovenski rokometaši bodo ta petek zaključili drugi ciklus priprav. V ponedeljek jih v Celju čaka prvi preizkus, ko se bodo v dvorani Zlatorog ob 19. uri pomerili z Egiptom. V preostanku priprav jih čaka še tekma v madžarskem Györu. Selektor Uroš Zorman bo izbrance v Pariz popeljal 22. julija. Štiri dni kasneje jih čaka prva tekma olimpijskih iger. V soboto, 27. julija, ob 9. uri, se bodo pomerili s Španijo. Naslednje tekme bodo proti Hrvaški (29. 7. ob 11.00), Švedski (31. 7. ob 16.00), Japonski (2. 8. ob 19.00) in Nemčiji (4. 8. ob 14.00).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.