Odbojka

Slovenski odbojkarji najprej s Kanadčani, nato še s Srbi in Francozi

Ljubljana, 02. 07. 2024 14.54 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo prvo tekmo na poletnih olimpijskih igrah v Parizu igrala 28. julija proti Kanadi. Slovenijo v South Paris Areni I nato čakata še dva obračuna skupinskega dela tekmovanja proti Srbiji in Franciji.

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je razkrila spored tekem na olimpijskem turnirju v Parizu. Boj za odličja se bo začel 27. junija z jutranjo tekmo med Japonsko in Nemčijo, v nadaljevanju pa se bodo med seboj merile še reprezentance Italije in Brazilije, Poljske in Egipta ter ZDA in Argentine.

Drugi dan tekmovanja bo namenjen prvim dvobojem ženskih reprezentanc ter tekmama med Francijo in Srbijo ter Slovenijo in Kanado. Slovence obračun s Kanadčani čaka ob 21. uri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugo tekmo bodo Slovenci igrali 30. julija, ko se bodo v South Paris Areni I ob 17. uri pomerili s Srbi. Za konec skupinskega dela olimpijskega turnirja varovance Gheorgheja Cretuja čaka še tekma z gostitelji in aktualnimi olimpijskimi prvaki Francozi, ki bo 2. avgusta ob 17. uri.

Četrtfinalni dvoboji za moške bodo 5. avgusta, polfinalni tekmi bosta 7. avgusta, v boj za olimpijski prestol in kolajne pa se bodo najboljše reprezentance podale 9. in 10. avgusta.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Razumnež
03. 07. 2024 11.31
Jaz pa kar verjamem v tele fante.... Zadnji dve so izgubili, kar je morda celo dobro, da bodo še bolj nabrušeni. Upam samo, da bo prenos vsaj po kakšnem radiju, pa čeprav gre za NAJBOLJŠO SLOVENSKO ŠPORTNO EKIPO !!!
Inred
02. 07. 2024 15.56
Kanado dobimo. Ostali 2. pa zelooo težko.