Liga prvakov

Clattenburg s tetovažama ovekovečil, da je sodil finale Lige prvakov in finale Eura v letu 2016

London, 03. 08. 2016 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški sodnik Mark Clattenburg si je v minuli sezoni s svojimi predstavami s piščalko zaslužil veliko čast. Sodil je namreč dva velika finala pod okriljem evropske nogometne zveze (Uefa), in sicer finale Lige prvakov in finale Eura 2016. Anglež se je sedaj na zasluženem dopustu odločil, da s tetovažama ovekoveči vrhunca svoje sodniške kariere.

Mark Clattenburg je v minuli sezoni odsodil dva velika finala.
Mark Clattenburg je v minuli sezoni odsodil dva velika finala. FOTO: AP

Sodnik angleške Premier League Mark Clattenburg je bil v sezoni 2015/16 eden najboljših nogometnih sodnikov na svetu. Za svoje predstave si je s svojimi kolegi prislužil tudi čast, da je maja v Milanu sodil veliki finale Lige prvakov, kjer je na kultnem San Siru madridski Real po izvajanju enajstmetrovk premagal mestnega tekmeca Atletico. Toda to še ni bilo konec zgodbe. Le en teden prej je Clattenburg s svojimi pomočniki odsodil še finale pokala angleške nogometne zveze (F.A.), v katerem je Manchester United po podaljških z 2:1 premagal Crystal Palace. Največja čast pa je 41-letnega sodnika doletela 10. julija, ko je bil izbran, da sodi finale 15. evropskega prvenstva, v katerem je sredi Pariza Portugalska z 1:0, po podaljških premagala gostiteljico prvenstva Francijo.

In prav zaradi tega, ker je dobil čast v istem letu soditi, tako finale Lige prvakov, kot tudi finale Eura, se je angleški sodnik odločil, da si bo v spomin na ta dva dogodka, naredil dve prav posebni tetovaži. Na zasluženem počitku po naporni sezoni v Španiji, si je Clattenburg na svoje telo dal tetovirati spomin na finale v Milanu in logo iz minulega evropskega prvenstva v Franciji. Tetovaži je svetu sicer predstavila tetovatorka Mick Mahon preko svojega Facebook profila. "Ne zgodi se ti vsako nedeljo, da pride k tebi po tatu najboljši nogometni sodnik na svetu. Mark Clatteburg se je vrnil po še," je objavila Mahonova. Clattenburg se po uspešnem letu zagotovo ne misli zadovoljiti s svojimi uspehi in bo gotovo želel še soditi kakšen veliki finale. Morda jih bo do konca kariere toliko, da mu bo na koncu zmanjkalo prostora za tetovaže.

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
03. 08. 2016 21.09
-4
Se CR7 si je pozabil vtetovirati ... Oba finala sta namrec minila v njegovem znamenju ...
Trend2
04. 08. 2016 09.09
-4