Tujina

Ukrajinci napadli ruska skladišča goriva, izbruhnili požari

Rostov, 03. 08. 2024 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.V., STA
Komentarji
0

Ukrajinski droni so minulo noč na jugu Rusije napadli skladišča goriva. V več skladiščih so po napadih izbruhnili požari, je na Telegramu poročal ruski spletni novičarski portal Mash. Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva so nad Rusijo ponoči prestregli 76 dronov. Iz Ukrajine medtem poročajo o ruskih napadih z droni.

Guverner ruske regije Rostov Vasilij Golubev je potrdil napade na okrožji Kamensk in Morozovsk, kjer je bilo poškodovanih več skladišč goriva. Ukrajinske oborožene sile so sporočile, da so zadele letališče Morozovsk, tudi tamkajšnje skladišče streliva, kjer so bile shranjene vodene letalske bombe. Tamkajšnje oblasti teh navedb niso komentirale, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Guverner Rostova je še povedal, da so zgolj nad to regijo opazili 55 ukrajinskih brezpilotnikov. Po poročanju portala Mash, ki ga povzema nemška tiskovna agencija dpa, sta bili v tej regiji tarči napadov tudi ruski letalski oporišči Morozovsk in Milerovo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V regiji Orjol naj bi se dva ukrajinska drona zaletela v visoko stavbo v vasi Žilino. Poškodovanih je več nadstropij, o morebitnih žrtvah pa za zdaj ne poročajo.

Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je v regijah ob meji z Ukrajino uničilo najmanj 76 brezpilotnih letal, ki jih je izstrelila Ukrajina, od tega 36 nad Rostovom in 17 v regiji Orjol.

O sestreljenih ukrajinskih dronih po navedbah AFP poročajo tudi iz regij Kursk in Belgorod. Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov je dejal, da so ukrajinske sile napadle skladišče nafte, kjer je zagorelo eno od skladišč, vendar ni bilo žrtev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iz Ukrajine medtem poročajo o ruskih zračnih napadih, v katerih je bilo ponoči uporabljenih 29 dronov šahed iranske izdelave. Po podatkih ukrajinskih letalskih sil je bilo sestreljenih 24 brezpilotnih letal. Lokalni uradniki v ukrajinski regiji Vinice so sporočili, da je bila v ruskih napadih poškodovana kritična infrastruktura, a niso navedli podrobnosti.

"Rusko bojno letalstvo je treba uničiti, kjer koli se nahaja, z vsemi učinkovitimi sredstvi. Prav tako je pošteno, da napademo ruska letališča," je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zapisal na Telegramu. Ukrajina je letos močno okrepila uporabo brezpilotnih letal za napade na ruske naftne objekte, s katerimi poskuša poškodovati objekte, ki oskrbujejo rusko gospodarstvo in državo.