Tujina

Eksplozija v Atenah

Atene, 12. 05. 2009 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že nekaj mesecev se grške oblasti soočajo z valom nasilja, ki je izbruhnilo lanskega decembra po smrti najstnika. Tokrat je počilo v banki.

Eksplozija v Atenah
Eksplozija v Atenah FOTO: Reuters
Tragična smrt 15-letnega fanta, ki je lani decembra umrl pod streli policistov, je številne Grke, predvsem mlade, pognala na ulice.

V predmestju grške prestolnice je odjeknila močna eksplozija. Nihče ni bil ranjen, je pa bomba povzročila veliko panike med prebivalci, poroča tiskovna agencija Reuters.

Zgodaj zjutraj je policijska patrulja opazila dve sumljivi osebi pred banko Eurobank. Ko so pristopili k njima, je moški policistom zagrozil s pištolo. Njegov pajdaš je sedel na motorju, oba pa sta nosila čeladi. Odpeljala sta se, policisti pa so opazili, da je okno banke razbito. V notranjosti so zagledali črno torbo. Hitro so zavarovali območje in poklicali protibombno enoto. Oglasili so se tudi novinarji, ki so prejeli anonimni klic o bombi, ki bo eksplodirala v roku 30 minut. "Nihče ni poškodovan, toda materialna škoda je ogromna," je sporočila policija. Menijo, da gre za teroristični napad.

Številna okna v bližini banke so uničena, prav tako vozila. Gre za dogodek v nizu napadov, ki so pretresli Grčijo v zadnjih mesecih. Protesti in nasilje je izbruhnilo lanskega decembra po smrti najstnika. V tem času je prišlo do številnih bombnih napadov na domača in tuja podjetja. "Forenziki zbirajo dokazno gradivo, ki ga bodo natančno preučili. Tako bi lahko prišli do podatkov, ali gre za isti material, ki je bil uporabljen že v preteklih napadih," je za Reuters povedal tiskovni predstavnik policije Panagiotis Stathis.

Eksplozija v Atenah
Eksplozija v Atenah FOTO: Reuters

"Revolucionarni boj" je grška militantna skupina, ki je prevzela odgovornost za marčevske napade na podružnice banke Citibank. Tokrat še ni nihče prevzel odgovornost za napad.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ninja.subversion
12. 05. 2009 15.36
direktna akcija govori glasneje od 1000 besed
timeiscoming
12. 05. 2009 14.39
na zalost je to edina resitev, da se pride do rezultatov. hmal bomo posnemal ;)
jezek_Slovenski
12. 05. 2009 13.56
odgovornost naj prevzame Grška vlada!!!
manco-capac
12. 05. 2009 13.51
Tako se dela, prava tarča!