Slovenija

Zakeršnik toži Petka

Maribor, 13. 01. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
V.P./V.S.
Komentarji
0

Slovenjegraški podjetnik Janko Zakeršnik je proti novinarju Miru Petku in družbi Večer vložil odškodninsko tožbo. Zakeršnik zaradi domnevno neresničnih in žaljivih člankov v Večeru zahteva pet milijonov tolarjev odškodnine.

Na mariborskem okrožnem sodišču se je danes začelo in končalo sojenje novinarju Večera Miru Petku. Zaradi žalitve časti in dobrega imena ga toži koroški podjetnik Janko Zakeršnik, ki za duševne bolečine od časnika Večer in od novinarja zahteva pet milijonov tolarjev odškodnine. Obramba je sodišču predložila dokumentacijo, s katero dokazujejo, da je vse zapisano v člankih resnično. Sodnica je zavrnila predlog Zakeršnikovega odvetnika o zaslišanju dveh dodatnih prič, razsodba pa bo znana v prihodnjih dveh mesecih.

Petkov odvetnik Rok Čeferin je povedal, da iz dokumentacije izhaja, da je bil zoper Zakeršnika res sprožen kazenski postopek zaradi kaznivega dejanja davčne zatajitve, enako pa iz spisa izhaja, da je Urad za preprečevanje pranja denarja zoper Zakršnika podal ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja pranja denarja. Petkov zagovornik pa je prepričan, da so uspeli dokazati, da novinar ni ravnal protipravno - tudi ko se je v določenih člankih o Zakeršniku žaljivo izražal.

Miro Petek naj bi v svojih člankih objavljenih v časopisu Večer načrtno in sistematično blatil Janka Zakeršnika. Tudi sicer se koroški poslovnež počuti medijsko preganjanega že vrsto let, zato njegovi odškodninski zahtevki skupaj znašajo že 24 milijonov tolarjev. Povedal je še, da tudi z današnjega sojenja ne pričakuje korektnega poročanja, saj novinarji ne želijo poslušati njegove plati zgodbe.

SORODNI ČLANKI