Znanost in tehnologija

Večfunkcijski Canon iR 1500

Amstelveen, 04. 06. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Canon Europe je na trg poslal novo skupino laserskih naprav iR 1500, ki omogočajo kakovostno kopiranje, tiskanje in skeniranje.

Canon Europe je na trg poslal novo skupino laserskih naprav iR 1500. Ta združuje tri visokoločljive večfunkcijske tiskalniške rešitve za majhne pisarne. Kompaktne naprave iR 1500 omogočajo kakovostno kopiranje, tiskanje in skeniranje, s čimer izboljšujejo storilnost ter zmanjšujejo operativne stroške.

Canon iR 1500
Canon iR 1500 FOTO: 24ur.com

Večina večfunkcijskih naprav je zgrajenih za izpolnjevanje obsežnih tiskalniških nalog v velikih podjetjih. Številna majhna in srednja podjetja so tako še vedno prepričana, da je zanje edina možnost ta, da kupijo tri ločene naprave ali da del njihovih tiskalniških opravil prevzamejo zunanji izvajalci. Skupina iR 1500 pa tudi majhnim in srednjim podjetjem omogoča obvladovanje svoje papirne komunikacije z ene točke in tako zmanjšuje stroške ter sprošča dragoceni delovni prostor.

Vse tri naprave, iR 1510, 1530 in 1570F, podjetjem nudijo prilagodljivo konfiguracijo glede na njihove poslovne potrebe. Hitrost tiskanja 15 strani na minuto in ločljivost 2400x600 dpi predstavljata še posebej primerno izbiro za majhne pisarne. Ob nakupu večfunkcijske naprave jim tako pri ugodni ceni ni več potrebno popuščati glede kakovosti. Stroške za komunikacijo in višjo storilnost dodatno znižuje podpora faks tehnologiji G3, ki omogoča prenos ene strani v treh sekundah.

Naprave iR 1500 ponujajo vrsto zmožnosti, ki prinašajo časovne prihranke. Med njimi so elektronsko sortiranje dokumentov na tiskalniku ter samodejni podajalnik za enostavno skeniranje večstranskih dokumentov. Tiskalnik poleg tega ne uporablja črnilnih kartuš, temveč toner, kar podjetjem zagotavlja večjo trajnost ter manj pogosto kupovanje in menjavanje kartuš, ki je pogosto zelo drago.

Naprave iR 1500 bodo v Evropi na voljo že v letošnjem juniju.