Gospodarstvo

Zahtevajo odpoklic Palominih nadzornikov

Kranj, 17. 03. 2008 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Združenje svetov delavcev je Kad in Sod pozvalo k odpoklicu preostalih dveh predstavnikov delničarjev v nadzornem svetu Palome.

Potem ko je Združenje svetov delavcev slovenskih podjetij (ZSDSP) v začetku marca Kad in Sod pozvalo k takojšnjemu odpoklicu Palomine uprave, je predsedstvo združenja danes svoje zahteve razširilo še na odpoklic preostalih dveh predstavnikov delničarjev v nadzornem svetu družbe.

Svet delavcev zahteva odpoklic Palominih nadzornikov.
Svet delavcev zahteva odpoklic Palominih nadzornikov. FOTO: Kanal A

Kot je vodstvo združenja zapisalo v sporočilu za javnost, predlagani ukrepi Kada in Soda, med katerimi so izvedba revizije poslovanja za zadnjih pet let, postavitev prokurista in zahteva za sklic skupščine zaradi razširitve nadzornega sveta na devet članov, še vedno ohranjajo v funkciji obstoječo ter po njihovem mnenju sporno in evidentno neuspešno upravo z le rahlo omejenimi pooblastili.

Takšna rešitev po njihovem ne zagotavlja nujno potrebnih takojšnjih sprememb v poslovodenju družbe. Predvsem se postavlja vprašanje, čemu ima Paloma sploh nadzorni svet in kaj ta pravzaprav ves ta čas počne, če je zdaj treba naročati drage revizije poslovanja, da bi sploh lahko ugotovili, kako (ne)uspešno uprava vodi posle družbe, so zapisali v združenju.

V ZSDSP so se zato odločili za dodatno pobudo, in sicer za odpoklic obeh še preostalih predstavnikov delničarjev v nadzornem svetu Palome, ki svojo dobro plačano nadzorno funkcijo očitno opravljata skrajno neodgovorno. Nadaljnje igračkanje z usodo Palome in njenih skoraj tisoč delavcev ter njihovih družin na dosedanji način je namreč po mnenju združenja z vsakim dnem bolj nedopustno, obotavljivo ukrepanje obeh paradržavnih skladov v vlogi lastnika Palome pa vse bolj nesprejemljivo, so zapisali v sporočilu za javnost.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Yoghurt
17. 03. 2008 15.37