Šport

Zmaji zmagali, železarji ponižani

Ljubljana, 09. 12. 2007 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 29. krogu avstrijske lige EBEL je Olimpija gostovala pri VSV Beljaku in zmagala z 2:5. Jesenice pa so v Salzburgu visoko izgubile z 0:4.

Tekma se ni zažela po željah čete Kima Collinsa. Že po minuti in sedmih sekundah se je namreč Frank Banham odlično znašel po odbitem ploščku pred vrati Roberta Kristana, ki je tako klonil že kmalu po uvodnem sodniškem metu. A gol Jeseničanov ni spodnesel, vajeti igre so prevzeli v svoje roke, pomagalo jim je tudi kakšnih 150 navijačev. V prvem delu so bili tako boljši tekmec, a tudi sila neučinkovit, tako da so domači na prvi odmor odšli z minimalno prednostjo.

Železarji so iz Salzburga odšli sklonjenih glav.
Železarji so iz Salzburga odšli sklonjenih glav. FOTO: Damjan Žibert

Zelo podobna zgodba se je odvila v uvodnih minutah druge tretjine, ko je bliskovito domačo akcijo uspešno zaključil Remi Royer in domačim zagotovil lepo izhodišče pred nadaljevanjem boja za dve točki. Gorenjcem v drugem delu ni šlo vse po željah, veliko priložnost za znižanje izida pa so imeli med 34. in 36. minuto, ko so imeli na ledeni ploskvi dva igralca več, a njihovi naboji so bili vnovič slepi. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel v 39. minuti Jurij Goličič, ko se je po vrnitvi s klopi za kaznovane igralce sam znašel pred Reinhardom Divisom, a je bil nekdanji vratar iz lige NHL uspešnejši od jeseniškega napadalca.
Tudi v zadnji tretjini preobrata tokrat ni bilo. Pri "bogataših" iz Mozartovega mesta so gosti ostali tudi brez častnega zadetka, domači pa so tri minute pred koncem izkoristili prednost dveh igralcev več in zapečatili usodo Jeseničanov.

Kljub porazu železarji še vedno ostajajo na vrhu lestvice, do naslednje tekme, ki jih čaka 18. decembra v dvorani Podmežakla (gostili bodo KAC), pa si bodo napolnili baterije, ki so že dodobra izpraznjene.

Olimpija zmagala v gosteh

Preporod ljubljanske ekipe se nadaljuje, saj je slavila še tretjič zapored in tako še pridobila na samozavesti.

Tekma se sicer za zeleno-bele ni dobro začela, saj so s slabim pristopom že po dobrih šestih minutah zaostajali z 0:2, ko sta ob izenačenih močeh na ledu zadela Martin Oraze in Günther Lanzinger. A že po 30 sekundah po drugem avstrijskem golu je preobrat z učinkovito zaključenim hitrim protinapadom napovedal Egon Murič.

Olimpija je zmagala še tretjič zapored.
Olimpija je zmagala še tretjič zapored. FOTO: Damjan Žibert

Druga tretjina je bila popolnoma v znamenju "zmajev". Najprej je v 30. minuti izid na 2:2 ob prednosti igralca več izenačil Kevin Mitchell, igra s petimi proti štirim, ki je bila večino sezone rak rana Olimpije, pa je tokrat obrodila sadove tudi za prvo vodstvo na tekmi, ko je v 34. minuti zadel Raffaele Intranuovo. Za Avstrijce je bil šok očitno velik, saj je le minuto pozneje Jaka Avgustinčič povišal že na 4:2.

Na začetku zadnje tretjine so imeli gostitelji za kratek čas celo dva igralca več na ledu, a obramba na čelu z vratarjem Alexom Westlundom se ni dala. Zato pa je še en žebelj v avstrijsko krsto (ob igri z igralcem manj) zabil neuničljivi Olimpijin veteran Tomaž Vnuk, ko je v 47. minuti zadel za 5:2. V tem delu sta si kazen igre prislužila Michael Stewart na domači in Boštjan Groznik. Gert Acker, ki so mu tako kot soigralcem ob koncu malce popustili živci, je grobo startal na Intranuova, vse skupaj pa sta s pestmi skušala "rešiti" Groznik in Stewart in posledično morala predčasno z ledu.

Olimpija bo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrala v torek, 18. decembra, ko bo gostovala v Linzu.



KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DarthRevan
13. 12. 2007 19.02
Fantje...se vidimo pod Mežaklo.
Affinogenov
10. 12. 2007 13.15
Ma dobri ste da se sploh ukvarjate s tem ... vsi vemo kaj in kako je največ bomo pa itak na konc vidl ...
rosomoh@email.si
10. 12. 2007 10.27
Najbolj ponižajo butasti pisci tekstov(baje naj bi bili novinarji)sami sebe,ko dokažejo,da o stvareh nimajo pojma.Rezultati 3,4 ali 5 proti 0 ni nobena redkost v tej ligi.Pa ne gre za nobeno ponižanje kluba,ki je izgubil,gre za splet okoliščin in forme v določenem trenutku.
lutzow@email.si
10. 12. 2007 10.26
se opravičujem...res sem se razjezil....
VZ
10. 12. 2007 09.08
Oh pikec pokec lutzow, kako športen komentar si nam namenil :)
lutzow@email.si
10. 12. 2007 07.51
jesenice niso ponižane nikakor, saj še vedno vodijo na lestvici, zelo nizko na njej pa je olimpija, ki je kljub zmagi predzadnja....toliko o ponižanosti prasci ljubljanski pristranski...a mislite da je vse vaše...jesenice so pač mnogo boljše, sprijaznite se.... bomo vidli 26tega, ubili vas bomo pod mežakljo
JanZ
10. 12. 2007 07.48
Kdor je spremljal tekmo v Salzburgu, mu je povsem jasno, da seveda ni bilo nikakršnega ponižanja! Jeseničani so imeli celo več od igre, več zrelih priložnosti, a pak pač ni hotel v mrežo, Salzburg je pa v glavnem reševal le NHL-ovski vratar, ki je bil včeraj res vreden svojega denarja! Vsako tekmo se pač ne da zmagati, tudi za Jesenice to velja, pa kar malo pozabljamo dejstvo, kateremu v kaki drugi ligi ne bi nihče verjel, da so denimo Jesenice včeraj igrale proti moštvu, ki ima v svojih vrstah igralca, ki je vreden več, kot celoten jeseniški proračun, ob tem pa še nekaj igralcev, ki kaj dosti ne zaostajajo za njim! Ob tem dejstvu, realno gledano, vse kar je boljše od poraza 10:0 pač ne more biti ponižanje, a očitno te članke forsira kar uprava HZS - pardon - uprava Olimpije, ki sedi v HZS, saj je kar težko verjetno, da bi novinarji lahko na slovenski hokej gledali tako neobjektivno!!
zajcek21@email.si
10. 12. 2007 06.58
zakaj tak naslov?! olimpija je bila že velikorat več ponižana pa niste napisali naslova olimpija ponižana!
hot-shot69
10. 12. 2007 00.27
Salzburg bo letos še nevaren. Bli so v krizi, zdaj so se pa prebudil. Pa ne smemo pozabt, da so imeli zlo naporen začetek sezone...Drgač pa komaj čakam na večni derbi, pa še 26ga je...
janmuha@mail386.com
09. 12. 2007 23.50
olimpija! go go slo. hokej
Prvo Bore
09. 12. 2007 22.53
no ni slabo !! Čestitke !! Obema !!
mike99
09. 12. 2007 21.58
Toooo Olimpija, bravo! Forma se vzpenja in novi trener ze izpolnjuje pricakovanja, sam se jesenice morajo pasti v vecnem derbiju na jesenicama pa bo super! Groza je pa zgleda spet lomil kosti avstrijcem::)).
GSG-9
09. 12. 2007 21.02
Bravo Olimpija :D