Drugi športi

Zorman s fanti uspešno začel kvalifikacije: Dokazali smo, da zmoremo

Maribor, 14. 10. 2022 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., M.F., STA
Komentarji
1

Selektor rokometne reprezentance Slovenije Uroš Zorman je priznal, da je bilo pred tekmo precej pritiska z vseh strani, a so Slovenci z zmago proti BiH (28:20) postavili stvari na svoje mesto. Kot je dejal Zorman, so se vrnili na rokometni "zemljevid", uvodna zmaga v kvalifikacijah za EP 2024 pa je dobra spodbuda pred naslednjimi preizkušnjami.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na uvodni kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji v Mariboru premagala Bosno in Hercegovino z 28:20, naslednji tekmec je reprezentanca Kosova na gostovanju v Prištini. V kvalifikacijski skupini 7 poleg Slovenije, BiH in Kosova nastopa tudi Črna gora.

V slovenski igri je bilo kar nekaj vzponov in padcev, a so Slovenci na koncu dokazali, da so boljši tekmec in so zasluženo zmagali. "Čestital bi svojim varovancem za zmago. Nismo točno vedeli, kje se nahajamo s svojo igro, obenem smo favoriti skupine 7, vse to je viselo nad nami. Ob tem tudi nismo najbolje poznali naših tekmecev, ki so zamenjali polovico svojega kadra," je dejal Uroš Zorman.

"Fantje so fenomenalno začeli tekmo. V drugem delu prvega polčasa smo po menjavi igralcev izgubili preveč lahkih žog in Bosance vrnili v igro. Kljub temu smo skozi celotno tekmo nadzirali rezultat in v drugem polčasu vse postavili na svoje mesto. Igralci si zaslužijo vse čestitke. Obenem bi se rad zahvalil navijačem, ki so nas podprli na tekmi v Mariboru," je še dodal slovenski selektor.

"Dogovor pred tekmo je bil, da jo začnemo sproščeno. Uvod je bil uspešen, dobro smo igrali v obrambi, se povzpeli na sedem zadetkov prednosti, na odmor pa odšli s tremi zadetki prednosti. V drugem polčasu smo dokončno prebili led in zmagali," je po tekmi med drugim dejal prvi strelec Slovencev povzel Aleks Vlah.

"Odigrali smo dobro tekmo, izjema je zadnjih sedem ali osem minut v prvem polčasu. Vzponi in padci so sestavni del tekme, na današnji pa smo vseskozi nadzirali tekmece. V napadu so še rezerve, tukaj se še vedno malce lovimo, a sem prepričan, da bomo do januarskega svetovnega prvenstva našo igro izboljšali," pa je dejal Jure Dolenec.

V slovenski reprezentanci je bil Aleks Vlah s sedmimi goli, Dean Bombač jih je dosegel pet, Blaž Janc pa štiri. Slovenija se bo v nedeljo, 16. oktobra, v Prištini pomerila s Kosovom.

Uroš Zorman na tekmi med Slovenijo in BiH.
Uroš Zorman na tekmi med Slovenijo in BiH. FOTO: Luka Kotnik

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

no-future
14. 10. 2022 12.04
Joj Zorman ti si tudi en nakladač.