Šport

Oropana Ana

Moskva, 19. 12. 2007 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Moskvi so vlomilci ob štirih zjutraj vlomili v hišo tenisačice Ane Čakvetadze in odnesli denar in dragocenosti.

Mlada ruska tenisačica Ana Čakvetadze je v domači Moskvi doživela neprijetno izkušnjo.
Mlada ruska tenisačica Ana Čakvetadze je v domači Moskvi doživela neprijetno izkušnjo. FOTO: Reuters

Mlada tenisačica Ana Čakvetadze je ena od perspektivnih ruskih teniških igralk, ki je že potrdila svojo veljavo na WTA-touru. 20-letna Moskovčanka je septembra letos dosegla najvišjo uvrstitev na WTA-lestvici, 5. mesto. Trenutno je na šestem mestu, v karieri pa je osvojila šest WTA turnirjev.

V rodni Moskvi je mladenka doživela sila neprijetno izkušnjo. V domači hiši na jugozahodu ruske prestolnice je, kot je pojasnila policija, pet do šest zamaskiranih vlomilcev ob štirih zjutraj preplezalo ograjo in presenetilo Ano in njene starše, ki so takrat spali v hiši.

Anina starša so roparji privezali na posteljo, Jamal, Anin oče, pa jo je najbolj skupil. "Začeli so me pretepati in upiral sem se, koliko je bilo mogoče. Nato pa me je eden od njih močneje udaril, verjetno s pištolo in mi dejal, da je hči v sosednji sobi in naj bom miren." Ana jo je na srečo odnesla brez poškodb.

Vlomilci so odnesli za okrog 1.3 milijona evrov denarja in drugih dragocenosti.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.