Nogomet

'Preganjali bomo vse, ki so vpleteni v nadlegovanje in obrekovanje Mbappeja'

Pariz, 17. 10. 2024 10.50 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kylian Mbappe je zavrnil možnost, da zaigra na tekmah francoske reprezentance v Uefini Ligi narodov proti Izraelu in Belgiji. V času, ko so se njegovi reprezentančni kolegi borili za nove točke, se je on zabaval v enem od nočnih klubov v Stockholmu, noč pa zaključil v enem od tamkajšnjih hotelov. Zdaj svojo odločitev verjetno obžaluje, saj je zaradi domnevnega posilstva bil prijavljen lokalni policiji, njegovi odvetniki pa trdijo, da so obtožbe popolnoma izmišljene.

O domnevnem posilstvu so poročali švedski časopisi. Aftonbladet je objavil fotografije ponedeljkovega prihoda policije v hotel, kjer je bil prejšnji teden Kylian Mbappe s prijatelji. V časniku trdijo, da je domnevna žrtev naprej obiskala zdravnika in nato prijavila posilstvo. Najbolj neposreden je bil časnik Expressen, kjer trdijo, da imajo vir, da gre za prijavo zoper Mbappeja.

Nočni klub Sturekompagniet v Stockholmu, kjer naj bi se Kylian Mbappe zabaval prejšnji teden.
Nočni klub Sturekompagniet v Stockholmu, kjer naj bi se Kylian Mbappe zabaval prejšnji teden. FOTO: Profimedia

"Na spletu se je začela pojavljati nova obrekovalna govorica, ki izhaja iz švedskih medijev Aftonbladet in Expressen. Te obtožbe so popolnoma napačne in neodgovorne, njihovo širjenje pa je nesprejemljivo. Kylian Mbappe nikakor ne bo dovolil, da bi bili njegova integriteta, ugled in čast omadeževani z neutemeljenimi insinuacijami," je v bran svojemu klientu stopila zastopnica Kyliana Mbappeja.

V pogovoru s CNN-om je zastopnica obljubila, da njena stranka obtožb ne bo zgolj nemočno spremljala. "Uporabili bomo vse potrebne ukrepe, da bi končali to metodično uničevanje njegove podobe in ponovno predstavili resnico. Preganjali bomo vse osebe ali medije, ki so vpleteni v moralno nadlegovanje in obrekovanje, katerega je Kylian Mbappe nenehno deležen," je grozila zastopnica francoskega napadalca.

Odvetnica nogometaša Real Madrida Marie-Alix Canu-Bernard je v torek zvečer na francoski televizijski postaji TF1 dejala, da je Mbappe kljub obtožbam "popolnoma miren". Dodala pa je, da mu ni jasno, zakaj so obtožbe privabile toliko pozornosti. Naslednji dan je v intervjuju s francosko spletno stranjo BFMTV dejala: "Če se medijski bes in te tankočutne obtožbe v na neki točki ne končajo, ga bodo preiskovalci morali zaslišati."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lasportiva
17. 10. 2024 14.00
+2
Mbappe je rekel, da bo igral samo na "pomembnih" tekmah reprezentance, ker on bo dobil zlato žogo in se mora fokusirati na to. Sedaj pa še tale afera. Me pa zanima, če bo gospod Deshamps pri njem tako dosleden, kot je bil pri Benzemaju...
ptičji lulek
17. 10. 2024 14.26
Če mu dokažejo, tako kot so Benzemaju, potem bo te za njega še najmanjši problem.
Anon88
17. 10. 2024 13.42
+2
Njegov prejšnji partner je bil trans priseljenec iz Alžerije, ki si ga je pri 16 šel odrezat. Fun fact...
Minerva
17. 10. 2024 12.52
-1
Je poln denarja, njega se splača.