Nogomet

Petrovič: Vemo, proti kakšnim ekipam smo igrali in se jim zoperstavili

Ljubljana, 03. 09. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.M., J.L., STA
Komentarji
3

Selektor slovenskih nogometašev Matjaž Kek je v izbrano vrsto pred uvodnima tekmama Lige narodov zaradi poškodbe Žana Karničnika dodatno vpoklical Kenana Bajrića, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Na prvem treningu na Brdu pri Kranju je po nedeljskem predčasnem odhodu z zelenice brez omejitev treniral Vanja Drkušić. Slovenci se bodo pomerili proti Avstrijcem in Kazahstancem.

Obrambni igralec Slovana iz Bratislave Kenan Bajrić, ki je doslej štirikrat nastopil za izbrano vrsto, se bo reprezentanci pridružil zaradi poškodbe enega junakov Slovenije na evropskem prvenstvu v Nemčiji Žana Karničnika, ki ga pestijo manjše težave s kolenom. Član Celja bo sicer po informacijah NZS ostal v reprezentanci.

Čeprav se je ravno zaradi tega sprva zdelo, da je poškodba Korošca lažje narave, pa je vendarle slika nekoliko drugačna. Po poročanju medijev si je namreč Karničnik na nedeljski tekmi med Koprom in Celjem poškodoval kolenske vezi. Korošca zato čaka več tednov okrevanja, v septembru naj ne bi več igral.

Medtem se je treningu reprezentance brez omejitev pridružil eden izmed stebrov obrambe na Euru Vanja Drkušić. Ta je bil v nedeljo udeležen v neljub dogodek, ko je ob njega na igrišču med derbijem za Crveno zvezdo na tekmi srbskega državnega prvenstva priletela močna petarda. Po incidentu mu je postalo slabo, zaradi česar so ga ob polčasu zamenjali, so potrdili pri beograjskem klubu.

Dan po dogodku pa se je slovenski reprezentant počutil bolje, tako da se je v ponedeljek pridružil ostalim reprezentantom na treningu, so povedali pri NZS. Na ponedeljkovem treningu medtem ni bilo tudi kapetana Jana Oblaka, ki je zadnjo tekmo španske lige po informacijah iz njegovega kluba Atletico Madrida proti Bilbau izpustil zaradi prebavnih težav.

Slovenija se bo v Stožicah v petek ob 20.45 v Ligi narodov torej pomerila z Avstrijo. V ponedeljek jo nato v ligi B čaka še domači dvoboj s Kazahstanom. Selektor Matjaž Kek je pred tekmo varovance opozoril na to, da bodo še naprej morali dokazovati svojo kakovost in se ne zanašati na pretekle dosežke. Kljub zgodovinskemu dosežku na Euru jih je tudi opozoril na to, da na zadnjih petih tekmah vendarle niso zabeležili zmage. Kot je ocenil Benjamin Šeško, gre za poskus selektorja, da na svoj način motivira izbrano vrsto. Pri tem je uspešen: "Včasih te toliko podžge, da daš potem še dve predstavi višje, tako da to zna".

Na Kekovem seznamu drugače ni večjih presenečenj. Reprezentančno se je po Euru upokojil Vid Belec, Benjamin Verbič in Miha Blažič pa se po besedah selektorja "še iščeta" in ju prav tako ni zraven.

Obenem je Kek kakega igralca pustil igrati za izbrano vrsto do 21 let, ki jo v tem ciklu čakata pomembni tekmi za preboj na EP. Tako je selektorju U21 Milenku Aćimoviću prepustil tudi Adriana Zeljkovića, zaradi česar je na članskem seznamu po dolgem času spet vezist Rijeke Dejan Petrovič.

Ta je vesel ponovnega vpoklica v reprezentanco, vidi pa tudi precejšnjo spremembo v značaju ekipe od zadnjega svojega nastopa pred več kot dvema letoma. "Mislim, da bo vseeno vzdušje malo boljše, kot je bilo nazadnje, ko sem igral. Takrat rezultati niso bili na tem nivoju, tako da mislim, da bo zdaj vse še boljše."

Čeprav sam ni bil del izbrane vrste v Nemčiji, je moštvo z veseljem spremljal. Kaj pa bo po njegovem najpomembneje prenesti s prvenstva na naslednje tekme? "Predvsem to organiziranost in agresivnost. Vemo, proti kakšnim ekipam smo igrali in dokazali smo, da se jim lahko zoperstavimo. Če bo vse na istem nivoju, se ne rabimo bati nikogar."

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iliketornadoinamerica
03. 09. 2024 09.47
+4
Neverjetno, samo da igra v tujini, tudi če je za en k....Balkovec, Kurtič, tale...res smo sami sebi največji sovražnik. Spet bunker in nabijanje žoge, jeb..to, to ni fuzbal, Kek odstopi
športnik66
03. 09. 2024 08.56
-5
Koliko je tale Petrović dober, je pokazal nekaj dni nazaj s svojo Rijeko v Stožicah... in za nagrado je povabljen v reprezentanco? Jaz ga ne bi dal. Imamo v slo ligi boljše igralce-bi koga od njih poklical. Avstrija: mislim, da mi proti Avstriji in Kahzastanu nimamo nobenih možnosti. Boste videli, da ne. Že remi bo uspeh.
profi
03. 09. 2024 10.29
+4