Nogomet

Nogomet se igra naprej, treba je iti dalje, vsak zgreši, vsak je človek

Brdo, 02. 09. 2024 18.47 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca se je po uspešno odigranem evropskem prvenstvu v Nemčiji znova zbrala na Brdu. Tam potekajo priprave na dve prihajajoči tekmi lige narodov razreda B, ki ju čakajo že kmalu. V petek se bodo ob 20.45 pomerili proti Avstriji, v ponedeljek pa jih ob isti uri čaka obračun proti Kazahstanu. Glede na to, da smo Slovenci množično romali čez mejo, se tudi tokrat pričakuje fantastično vzdušje in do zadnjega kotička napolnjene Stožice.

Pred prvo tekmo lige narodov, ki slovenske nogometaše čaka v petek, se je razgovoril Benjamin Šeško, ki je med drugim povedal tudi, da so stvari iz evropskega prvenstva že za njim in da je povsem osredotočen na prihodnost ter nove uspehe, ki jih bo spisal s slovensko reprezentanco. "Nogomet se igra naprej, treba je iti dalje, vsak zgreši, vsak je človek. Iz tega se veliko naučiš, predvsem novih stvari."

"Lepo je biti znova doma v Sloveniji in znova skupaj s to reprezentanco. Veselim se prihajajočih tekem in novih podvigov s temi fanti. Iz treninga v trening in iz tekme v tekmo smo boljši, prihajajo mladi igralci, vse skupaj se vrti. Imamo to tapravo mešanico, ki je potrebna, tako da zares neverjetno verjamem v to reprezentanco. To pa zato, ker smo res kot ena družina, zavedamo se, kaj lahko prinesemo na igrišče. In če bo vse funkcioniralo, kot bi moralo, ta enota še dolgo ne bo razpadla. Samo naj tako ostane še naprej, ker je zares odlično, pa lahko rečemo, da je šele začetek vsega skupaj," navdušeno pripoveduje 21-letnik.

Prvi nasprotnik Slovencev bodo torej Avstrijci, ki so v zadnjem času blesteli z odlično igro in napadalnim učinkom. "Avstrija je neverjetna reprezentanca, odigrala je odlično prvenstvo. Pripravljeni bomo morali biti na čisto vse. Veliko bo presinga. Odigrati bomo morali na najboljšem možnem nivoju, kolikor bomo lahko. Moramo pa seveda iti iz tekme v tekmo, dati svoj maksimum na čisto vsaki. Tako bomo potem videli, kje smo,"  še pove. 

"Dejstvo je, da moramo ostati konstantni, točno takšni, kot smo bili. Mislim, da vsi na svetu sedaj vedo, kdo je Slovenija. Morda ne vedo, kje je, ampak nas vsaj poznajo. Smeh. Delati moramo naprej kot eno, tako zadaj kot spredaj, dihati drug za drugega in to je po mojem mnenju tisti tapravi ključ. In tukaj je treba še poudariti, da so navijači najpomembnejša stran nogometašev in brez njih ne bi naredili tega, kar smo naredili do sedaj. Dvigovali so nas v najtežjih trenutkih, ko smo bili že precej utrujeni in ko je zmanjkovalo časa," še zaključi Šeško.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Svetlana na brezovi metli
02. 09. 2024 21.49
+0
Jaz tud včasih falim sory delam za 10 eu na uro.Za milion dollars pa ne smeš zgrešit moraš bit boljš intelekt od robota.
osiveli_ritmični_gimnastik
02. 09. 2024 20.56
+1
Tud jaz sem enkrat falil, pa je moja nekaj dni težko hodila, kaj čmo a ne
SamoPovemMojeMnenje
02. 09. 2024 20.29
-4
sesko ti nisi za repko
dinozaver79
02. 09. 2024 20.03
+6
glavo gor pubec