Nogomet

'O Damirju ne morem reči slabe besede, ampak poteza je v dobro kluba'

Celje, 31. 07. 2024 21.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
2

Vodstvo Celja je šokiralo z menjavo trenerja Damirja Krznarja, ki v letošnji sezoni s Celjani ni okusil poraza. Zamenjal ga je Albert Riera, ki pa je v Bratislavi na povratni tekmi evropskih kvalifikacij skupaj s svojimi varovanci doživel hladen tuš. Trenersko menjavo, ki buri duhove, je pokomentiral predsednik kluba Valerij Kolotilo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Celjski predsednik Valerij Kolotilo je izrazil zadovoljstvo nad povratkom Alberta Riere, predstavil pa ga je kot starega prijatelja in znanca, ki je sprejel ponudbo Celja. 

"Zelo sem hvaležen Albertu, da je sprejel našo ponudbo in se iz takšnega velikana kot je Bourdeaux vrnil v Celje, da poskusi dodatno dvigniti raven slovenskega nogometa. Z dejanji in ne z besedami," je ponoven prihod Riere v knežje mesto komentiral predsednik aktualnih državnih prvakov.

Valerij Kolotilo
Valerij Kolotilo FOTO: 24ur.com

Riera se je v mesto ob Savinji vrnil po devetih mesecih, ob tem pa poudarja, da je njegov osrednji cilj ubranitev naslova državnih prvakov in klubu zagotoviti zgodovinsko, prvo evropsko jesen.

"Naslov prvaka in jesen v Evropi sta vredna več od vsakega denarja, saj ob tem občutiš veliko zadovoljstvo," je povedal na druženju s predstavniki sedme sile.

Krznar kljub dobrim rezultatom 'ob glavo'

A bolj kot to je določen del nogometne javnosti zmotil način kako je do menjave prišlo, poleg tega pa so celjski nogometaši spremembno na trenerski klopi dočakali tik pred eno izmed najpomembnejših tekem v zgodovini kluba.

"Menjava trenerja zahteva ogromno zadev s prejšnjim klubom in novim ter starim strokovnim štabom. Pred tem sprememba ni bila možna, dodatno čakanje pa ni bilo smiselno," je pojasil Kolotilo.

Damir Krznar
Damir Krznar FOTO: Damjan Žibert

Ob tem pa dodal: "Z Damirjem Krznarjem smo dobro sodelovali. Toda Celje želimo še dodatno dvigniti. V Bratislavi smo lahko jasno videli, da še nismo na najvišjem nivoju, zato smo se že pred tem odločili za menjavo. To je povsem normalen proces, vselej si želiš več, boljše igralce, boljše trenerje ... O Damirju ne morem reči nobene slabe besede, ampak želim, da klub napreduje in to je poteza v dobro Celja."

Celjani s (pre)širokim kadrom

Celjska članska zasedba šteje več kot 30 nogometašev, trener Riera pa je že v časih, ko je deloval pri ljubljanski Olimpiji, pogosto rad poudarjal, da je optimalno delo s približno 22 nogometaši. 

Celje so v poletnem prestopnem roku okrepili Matija Kavčič (Bravo), Slavko Bralić (Osijek), Samo Matjaž (Inter), Lovro Štubljar (Empoli), Armandas Kučys (Kauno Žalgiris), Janoah Markelo (Kustošija), Ivan Brnić (Olympiakos) in Jošt Pišek (Domžale).

 

Stadion Z'dežele so zapustili Metod Jurhar (Koper), Artem Bilyi (Dainava), Nino Milić (Domžale), Sunday Adetunji (Ballkani) in Egor Prucev (Crvena zvezda), začasno pa tudi Lucas Mačak (posoja pri Gorici).

"Kar se tiče širine kadra se mogoče zdi, da imamo preveč igralcev, ampak že na začetku smo izgubili dva desna bočna branilca (op. a. poškodovana Karničnik in Ajhmajer). Vselej so luknje, težko dobiš stabilnost v ekipi, da imaš dva zdrava in enakovredna igralca na vsakem položaju. To so sanje, ki jih težko dosežeš," je dejal predsednik Kolotilo.

Prvi mož Celja je sicer za zdaj zadovoljen z okrepitvami, ki so jih Celjani pripeljali v aktualnem prestopnem roku. Iz njegovih besed pa je mogoče razbrati tudi, da si bi si v svojem klubu želel še kakšnega nogometaša iz najmočnejših lig, a doslej so bili grofje v lovu na 'kapitalca' neuspešni.

"Zelo kvalitetni igralci so prišli v ekipo. Nekateri so izkušeni, drugi pa zelo perspektivni, skušamo najti neko ravnovesje med starejšimi in mlajšimi nogometaši. Po takšnem porazu je težko govoriti, da je vse v najlepšem redu. Nismo še na nivoju, ki si ga želimo, ampak upam, da se bo situacija kmalu izboljšala. Težko je privabiti igralce iz vrhunskih lig, da pridejo v naš nogometni prostor, ampak trudimo se, upam, da bo pomagala tudi prisotnost Riere," pravi Kolotilo.

Albert Riera, trener NK Celje
Albert Riera, trener NK Celje FOTO: Damjan Žibert

Riera se zaveda, da bo moral popraviti marsikaj, izrazil pa je željo, da bi se moštvo okrepilo s kakšnim bočnim igralcem. Ob tem bi se rad znebil tudi kakšnega odvečnega igralca. 

"Težko je trenirati 32 igralcev, zato moram najprej organizirati tiste, ki so že člani moštva, da bo Celje lahko osvajalo lovorike. Med njimi ne želim delati razlik, temveč jih vidim kot sodelavce in kolege," je povedal.

Španski strokovnjak je jasno izrazil, da si na vse pretege pod svojo trenersko palico še naprej želi voditi Davida Zeca, Marka Zabukovnika in Žana Karničnika, ki jim seveda po predstavah v lanski šampionski sezoni ne manjka ponudb iz tujine.

"Zame so nedotakljivi, zato morajo ostati v Celju, če želimo doseči zastavljene cilje. Zavedam pa se, da v kolikor pride kakšna mamljiva ponudba, jih bo težko zadržati, zato jim odmeven prestop tudi privoščim," je bil ekspliciten Riera.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bandit1
01. 08. 2024 14.54
-2
Zanima me kdo vse to plačuje, ker CE nima denarja za dobrega trenerja in dobre igralce v vrhu lige prvakov.
motorist_mb
01. 08. 2024 08.03
+0
Škoda besed...