Nogomet

Maradona zaupa (tudi) domačim nogometašem

Buenos Aires, 05. 10. 2009 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Argentinski reprezentanci pošteno gori pod nogami. V kvalifikacijah za nastop na SP v JAR lovi odrešilno bilko. Za odločilni dve tekmi je selektor Maradona v reprezentanco poklical kar devet domačih nogometašev.

Diego Armando Maradona pred odločilnim vikendom.
Diego Armando Maradona pred odločilnim vikendom. FOTO: Reuters
Diega Armanda Maradono, ki se mu selektorski stolček vse bolj trese, lahko rešita le še dobra rezultata na naslednjih dveh tekmah kvalifikacij, ko se bo Argentina pomerila proti Urugvaju in Peruju. Selektor gauchov je pozval kar devet nogometašev, ki igrajo v domačem prvenstvu, med njimi tudi Juana Sebastiana Verona in Martina Palerma. Poleg njiju so med izbranci, od tistih, ki nastopajo v argentinskem prvenstvu, še tretji vratar Diego Poza, na seznamu pa so še Fabian Monzon, Rolanda Schiavi, Nicolas Otamendi, Federico Insuo, Enzo Perez, Mario Bolatti. Od nogometašev, ki nastopajo v tujini, pa so na seznamu Sergio Romero, Mariano Andujar, Martin Demichellis, Nicolas Pareja, Pablo Zabaleta, Emiliano Insua, Rolando Schiavi, Gabriel Heinze, Javier Mascherano, Luis Gonzalez, Jonas Gutierrez, Angelo Di Mario, Pablo Aimar, Lionel Messi, Sergio Aguero, Carlos Tevez, Gonzalo Higuain in Ezequiel Lavezzi. Argentina trenutno na razpredelnici desetih reprezentanc južnoameriških kvalifikacij zavzema peto mesto, točko za Ekvadorjem in točko pred Urugvajem. Štiri prvouvrščene reprezentance neposredno potujejo na SP, peta pa bo odšla v kvalifikacije s četrto reprezentanco cone Concacaf.
Sergio Aguero
Sergio Aguero FOTO: Reuters

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Luka Zakšek
05. 10. 2009 20.08
Zakaj ni Lucha Gonzaleza? Kje je Diego Buonanotte?!?!?
no.32
05. 10. 2009 16.39
odločte se kam bote dal rolanda schiavija