Liga prvakov

Boj najvrednejših Slovencev: Oblakov Atletico gosti Šeškov Leipzig

Madrid, 19. 09. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 12 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žan T. Urbanija
Komentarji
0

Najsvetlejši žarometi današnega ligaškega dela Lige prvakov bodo usmerjeni v dvoboj dveh Slovencev na stadionu Metropolitano v Madridu. Največja slovenska nogometna zvezdnika se bosta pomerila na tekmi prvega kroga, kjer bo Atletico skušal upravičiti vlogo favorita proti Šeškovem RB Leipzigu. Studio Lige prvakov lahko od 20.30 spremljate na Kanalu A in VOYO!

 

Atletico Madrid in RB Leipzig bosta vstopila v novo sezono Lige prvakov s trdno osnovo, ki jo predstavljata njuna uspešna začetka na domačih prvenstvih. Atletico je v petih uvodnih krogih La Lige zbral 11 točk in ohranil popoln izkupiček na domačem stadionu. Tudi Leipzig je svojo sezono začel brez poraza, saj je v treh bundesligaških tekmah osvojil sedem točk, vključno z impresivno zmago nad aktualnim nemškim prvakom Bayerjem Leverkusnom.

Obe ekipi sta znani po svoji trdni obrambi. Atletico je v prvih petih tekmah prejel le dva zadetka, podobno Leipzig, ki je prav toliko golov prejel na treh srečanjih letošnje elitne nemške nogometne lige. Na zadnjem srečanju proti Unionu Berlinu sta se tekmeca razšla neodločeno brez zadetkov. Kljub temu njihova napadalna učinkovitost letos še ni tako izrazita, saj so na treh tekmah dosegli le štiri gole. 

Jan Oblak poveljuje Atleticovi obrambi od sezone 2014/15.
Jan Oblak poveljuje Atleticovi obrambi od sezone 2014/15. FOTO: AP

Atletico je svojo ekipo okrepil z nekaj ključnimi poletnimi pridobitvami, vključno z mladima igralcema Julianom Alvarezom in Conorjem Gallagherjem, ki sta že pokazala svojo vrednost na zadnjem srečanju proti Valencii. Kljub nekaj poškodbam, kot sta odsotnost Pabla Barriosa in Reinilda, so Madridčani v dobri formi in pričakujejo pozitiven začetek na evropskem tekmovanju. Leipzig prav tako ni brez težav, saj sta Xaver Schlager in Assan Ouedraogo odsotna zaradi poškodb, vendar bo kapetan Willi Orban po odsluženi kazni verjetno zaigral.

Conor Gallagher je na poletni nogmetni tržnici prestopil v Atletico iz londonskega Chelseaja.
Conor Gallagher je na poletni nogmetni tržnici prestopil v Atletico iz londonskega Chelseaja. FOTO: AP

Zgodovina medsebojnih srečanj daje prednost Leipzigovcem, saj so leta 2020 v četrtfinalu Lige prvakov z 2-1 premagali Atletico. A Madridčani so v zadnjih letih doma v Ligi prvakov nepremagljivi, saj so dobili vseh pet domačih tekem v prejšnji sezoni in so neporaženi v zadnjih 10 domačih obračunih tega tekmovanja. Leipzig pa na drugi strani še nikoli ni zmagal na gostovanju proti španskim ekipam v Ligi prvakov.

Kevin Kampl je odigral vidno vlogo na tekmah pred praznimi tribunami proti Atletico Madridu.
Kevin Kampl je odigral vidno vlogo na tekmah pred praznimi tribunami proti Atletico Madridu. FOTO: AP

Obe ekipi imata kakovostne kadre in obetaven začetek sezone, kar nakazuje napet obračun v Madridu. Medtem ko ima Leipzig dovolj orožij, da ogrozi Atletico, bo španska ekipa računala na svojo domačo trdnjavo in želela čim bolje izkoristiti vlogo favorita.

Slovenska nogometna zvezdnika Jan Oblak in Benjamin Šeško bosta v obračunu med Atleticom Madridom in RB Leipzigom v Ligi prvakov gotovo igrala pomembni vlogi. Oba sta seveda tudi daleč najvrednejša igralca s slovenskim potnim listom; Oblak je po ocenah Transfermarkta vreden 28, Šeško pa 50 milijonov evrov. Slovenska reprezentanca je po ocenah vredna nekaj malega čez 144 milijonov evrov, kar pomeni, da ta nogometaša predstavljata več kot polovico vrednosti celotne reprezentance.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.