Liga prvakov

City ni našel pravega odgovora na dobro postavljene nerazzurre

Manchester, 18. 09. 2024 22.51 | Posodobljeno pred 16 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Simon Valant, Žan T. Urbanija
Komentarji
9

V 1. krogu Lige prvakov sta se na Etihadu pomerila Manchester City in Inter iz Milana. Ponovitev finala 2023. Podobno kot v Carigradu tudi tokrat velikana nista postregla s kakšno poslastico, dvoboj se je namreč končal brez zadetkov (0:0). Tako angleški kot tudi italijanski prvaki so sicer imeli nekaj zrelih priložnosti, ki pa jih niso uspeli pretvoriti v zadetek.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Kdo bo slavil na stadionu Etihad
    03:19
    Iz 24UR: Kdo bo slavil na stadionu Etihad
  • Iz SVETA: 'Navijači od Haalanda pričakujejo zagotovo kakšen zadetek, pa ne samo enega'
    01:59
    Iz SVETA: 'Navijači od Haalanda pričakujejo zagotovo kakšen zadetek, pa ne samo enega'
  • Iz 24UR: Pred tekmo Manchester City - Inter
    02:01
    Iz 24UR: Pred tekmo Manchester City - Inter

Začetni postavi Manchester Cityja in Interja:

Pri Josepu Guardioli je vselej težko napovedati udarno enajsterico, saj Španec konstantno rotira svojo zasedbo. Tako so tokrat zgolj na klopi za rezervne igralce na svojo priložnost čakali Phil Foden, Ilkay Gündogan, John Stones, Mateo Kovačić in Jeremy Doku. Za presenečenje je poskrbel tudi Simone Inzaghi, ki je na klop posadil nerazpoloženega Lautara Martineza, v konici napada ga je zamenjal Mehdi Taremi

Italijanski strateg ni mogel računati na Federica Dimarca, Marka Arnautovića in Tajona Buchanana, medtem ko je trener Cityja pogrešal Nathana Akeja ter Oscarja Bobba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

City v dvoboj vstopil zadržano, nato nekoliko stopnjeval pritisk, a brez uspeha

Na začetku tekme je bilo pričakovati pritisk Cityja, a do tega ni prišlo. Angleži so sicer imeli izrazito terensko premoč, ki pa je niso uspeli kronati s kakšnim resnejšim zaključkom. Varovancem Guardiole je težave povzročala dobro organizirana postavitev italijanskih prvakov. Prva večja priložnost je celo pripadla gostom, ki pa niso dobro izpeljali obetavnega protinapada. Slednji se je zaključil z nenevarnim udarcem Marcusa Thurama

Nerazzurri so v prvem delu igre sprožili 10 strelov in so tako prva ekipa v Ligi prvakov po Monaku leta 2017, ki ji je to uspelo na gostovanju na Etihadu. 

To je nekoliko prebudilo sinjemodre, ki so vendarle prišli do ugodne situacije za zadetek. Savinho je s predložkom našel Erlinga Haalanda, njegov strel z glavo pa je brez večjih težav prijel Yann Sommer

Nebeški skok 194 cm visokega Erlinga Haalanda.
Nebeški skok 194 cm visokega Erlinga Haalanda. FOTO: Profimedia

Pritisk domačih se je vse bolj krepil, Italijani niso več uspeli dalj časa zadržati žogo v svoji posesti, njihova obramba pa je bila konstantno na preizkušnji. V domačem taboru sta bila v prvem delu igre najbolj razpoložena Kevin De Bruyne in Savinho, a njuni soigralci niso znali kronati njunih kreacij. Ob odmoru sta v garderobi ostala prav Savinho in De Bruyne, zamenjala pa sta ju Foden in Gündogan. 

Belgijski virtuoz De Bruyne je imel ob koncu polčasa težave s poškodbo.
Belgijski virtuoz De Bruyne je imel ob koncu polčasa težave s poškodbo. FOTO: AP

Še najbližje zadetku je bil v prvem delu igre norveški napadalec, ki je v 35. minuti sprožil tik mimo vrat nemočnega Sommerja, Bernardo Silva pa je zgrešil žogo iz neposredne bližine. Na drugi strani se je po napaki Edersona v dobrem položaju znašel Matteo Darmian, čigar strel na prazna vrata je v kot odbil Joško Gvardiol. Nevarno pa je bilo tudi ob strelu Thurama in Carlosa Augusta.

Inzaghi z organiziranim pristopom onemogočil tradicionalno igro Guardiole

Gledalci v Manchestru so v drugem polčasu dolgo čakali na kakšno priložnost. Dočakali so jo v 69. minuti, ko je po lepi kombinaciji kratkih podaj do strela prišel Foden, a na pravem mestu je bil Švicar v vratih italijanskih prvakov, ki se je izkazal tudi ob poskusu Gvardiola. 

Joško Gvardiol je bil po izboru Sofascore najbolje ocenjen posameznik.
Joško Gvardiol je bil po izboru Sofascore najbolje ocenjen posameznik. FOTO: Sofascore.com

Inter je opravil dobro 'motil' ritem Manchester Cityja. Četa Guardiole namreč rada narekuje tempo, a Inzaghijevi varovanci tega niso dopuščali. Poleg tega so se črno-modri izvrstno pripravili na Norvežana Haalanda, ki je napadal rekord Cristiana Ronalda, a je bil pri tem neuspešen. 

Na 104 tekmah v sinjemodrem dresu norveški napadalec tako ostaja pri 99 zadetkih. Meščani pa ostajajo neporaženi na zadnjih 24 domačih obračunih v najelitnejšem klubskem tekmovanju in so le še tekmo oddaljeni od rekorda Manchester Uniteda (25 tekem med letoma 2007 in 2009). 

Statistika Manchester City - Inter
Statistika Manchester City - Inter FOTO: Sofascore.com

City bo v naslednjem krogu Lige prvakov gostoval pri Slovanu iz Bratislave (Kenan Bajrić), ki je na uvodnem dejanju visoko klonil na Škotskem pri Celticu (5:1). Inter pa bo v Milanu gostil Crveno zvezdo (Timi Max Elšnik in Vanja Drkušić), ki bo v prvem krogu na domači Marakani pričakala Benfico. 

UEFA Liga prvakov: Atletico Madrid - Leipzig
UEFA Liga prvakov: Atletico Madrid - Leipzig FOTO: VOYO

V četrtek bo na sporedu slovensko obarvani dvoboj med Atletico Madridom (Jan Oblak) in Leipzigom (Benjamin Šeško). S studijskim delom pričnemo ob 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, Liga prvakov, 1. krog:

Manchester City - Inter Milan 0:0 (0:0)

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

90'+4

Konec tekme. Obe mreži sta ostali nedotaknjeni

Tekma se je končala brez večjih priložnosti. Inter je lahko bolj zadovoljen z neodločenim izidom, imel pa je nekaj pol-priložnosti tudi za osvojitev vseh treh točk. City je bil v napadalni tretjini preveč bled, čeprav je imel od Italijanov več priložnosti.

90'+4

Gundogan z glavo čez gol

Zadnjo priložnost za zadetek na srečanju je imel Gundogan, ki se je znašel sam v kazenskem prostoru.Z glavo je s sedmih metrov meril preko vrat.

90'

Štiri minute podaljška

Švedski sodnik je pokazal na štiri minute dodatka.

82'

Zadnja menjava Inzaghija

Hakan Calhanoglu počasi zapušča igrišče. Na njegovo mesto vstopa Davide Frattesi.

80'

Nova menjava Pepa Guardiole

Doku je vstopil namesto Bernarda Silve, ki je hitro stekel z igrišča. City ne bo zadovoljen z le neodločenim izidom.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
19. 09. 2024 08.25
-6
Kje ste hejtercki reala? A kiks citya ni tako zanimiv?? Ahahahaha...
Kollerik
19. 09. 2024 14.09
Katere ekipe boste pa to leto sodniško okradli?
MucaNeGrize
18. 09. 2024 21.51
-1
gremoooo Inter...
iiiiiiii
18. 09. 2024 20.46
-1
Kere noge ma sanja.... Pa bedra..... Pa pljuča....... uf.....
XVXC
18. 09. 2024 20.39
-7
najnižji in najrevnejši sloj ljudi gleda največje bogataše, ki v minuti tekanja po travici pokasirajo več kot oni v celem svojem življenju in potem se ti reveži pretepajo in po.....jajo med seboj zaradi teh bogatašev, ki jim dol visi za to ubogo rajo. Razumi, kdor more.
Kiturina
18. 09. 2024 21.33
+2
energetik10
18. 09. 2024 21.47
+1
xvxc a filme pa razne serije gledas? Upam da ne…
Patriot78
18. 09. 2024 20.07
+6
A to da naši južni sosedje postavlajojo (ne)slavne rekorde v visokih rezultatih, ko izgubljajo, bo postala stalnica...samo vprašam...ha,ha,ha
mbtukaj
18. 09. 2024 19.25
+4
Bravo Slovenci.