Nogomet

Kot kapetan Španije je dvignil pokal, sedaj se seli v mesto mode

Madrid, 15. 07. 2024 19.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Alvaro Morata je s špansko reprezentanco osvojil naslov evropskih prvakov, toda, kot je že večkrat poudaril, se ne počuti dobro v Španiji oziroma v Madridu, kjer skupaj s slovenskim vratarjem Janom Oblakom brani rdeče-bele barve Atletica. Kapetanu furije se tako obeta selitev v Milano.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot poroča priznani italijanski novinar Fabrizio Romano je Alvaro Morata že sklenil ustni dogovor z Milanom. Španski napadalec bo z italijanskimi podprvaki podpisal štiriletno pogodbo. Pri Milanu bodo aktivirali 13 milijonov vredno klavzulo.

Morata sicer ne velja za igralca, ki bi izstopal na račun svoje tehnične kakovosti, a gre za napadalca, ki gara v obrambi in vselej kaže izredno borbenost. To so lastnosti, ki jih cenijo mnogi trenerji. Očitno tudi novi strateg rossonerov Paulo Fonseca, ki je skupaj s svetovalcem v klubu Zlatanom Ibrahimovićem pokazal močno željo po nakupu Morate.

Španec je v minuli sezoni za colchonerose na 48 tekmah dosegel 21 zadetkov in pet asistenc. Ob španskem pohodu na rekorden četrti naslov evropski prvakov je nastopil na prav vseh tekmah, vknjižil pa je en gol in eno podajo. Pomemben je bil predvsem z ustvarjanjem prostora za krilna napadalca Nica Williamsa in Lamina Yamala

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
15. 07. 2024 21.11
+0
Jokica in daleč najslabši mož Španije na tem prvenstvu. Kaj vse je včeraj zgrešil je težko razumet, še težje pa, da je tak kekec kapetan