Euro 2024

Morata se spogleduje s koncem reprezentančne kariere

Berlin, 11. 07. 2024 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši španske reprezentance že nestrpno pričakujejo nedeljski finale evropskega prvenstva, v katerem bodo zaigrali proti Angležem. A uspeh Furije so v zadnjih dneh zasenčile ostre besede kapetana Alvara Morate o pomanjkanju spoštovanja svojih rojakov in njegovo špekuliranje, da bi to zanj lahko bil zadnji turnir v reprezentančnem dresu.

V zadnjih dneh v španskih medijih odmeva intervju Alvara Morate z novinarjem časnika El Mundo, s katerim je reprezentant dvignil precej prahu. Kapetan Furije je številne rojake razjezil z besedami, da je srečnejši izven Španije kot v svoji domovini, saj ga v tujini spoštujejo, v Španiji pa 'se ne spoštuje nikogar in ničesar'

Prav tako je 31-letni napadalec pred torkovim polfinalom s Francozi omenjal celo možnost konca reprezentančne kariere zaradi kriticizma, ki ga je deležen. "Evropsko prvenstvo bi lahko zame bil moj zadnji turnir s Španijo. To je možnost, o kateri nočem preveč govoriti, toda je verjetna," je priznal Morata.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Prepričan sem, da bo nadaljeval z nami, to je tudi moja želja. Je več kot kapetan, je zgled in pogon te ekipe. Zelo smo ponosni, da lahko računamo na nekoga, kot je Morata. Upam, da bomo lahko z njim uživali še veliko let," pa se je na izjavo svojega varovanca odzval španski selektor Luis de la Fuente.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi španski rezervist Dani Vivian je svojemu soigralcu stopil v bran. "Za nas je velik privilegij, da imamo Morato v ekipi. On je naš kapetan in ne moremo mu biti bolj hvaležni. Vsako tekmo zaključi v solzah, ker ima veliko odgovornost in željo, da se vse dobro konča. Je napadalec, a je hkrati tudi prvi v obrambi," je poudarjal obrambni vezist. 

Morata je sicer takoj po polfinalnem obračunu z galskimi petelini staknil manjšo poškodbo, ko je med opravljanjem svoje dolžnosti nanj padel varnostnik. Španski zvezdnik je dejal, da njegov nastop v finalu ni ogrožen, več informacij o stanju napadalca pa bo znanih v prihodnjih dneh.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
12. 07. 2024 10.29
+2
Morata je lahko vsakemu nogometašu vzornik, kot kapetan se bori za svojo ekipo do zadnjega atoma moči, kar je on izgaral za Španijo proti Franciji je za medaljo za hrabrost, v borbi za domovino Španijo.
sencina
11. 07. 2024 20.03
+0
A si ti ja nor.Tekma je v nedeljo hrvate so pa ze zatemnili ker majo oddajo o evropskem prvenstvu.Četrtek je.
JOSEPH HAYDN
11. 07. 2024 20.01
+0
Od nekdaj je bil jokica. Sicer pa težko pričakuješ nošenje po rokah, če skačeš iz kluba v klub in sta med njimi tudi Atletico in Real
Klinček
11. 07. 2024 19.47
+4
Španija šampion evrope!
janezdollar
11. 07. 2024 19.21
-4
In to z 2. mestom na EP…
schrodingerScat
11. 07. 2024 19.07
+0
Neverjetno. Ta “kriticizem” gre prek vseh meja.