Nogomet

Remi na derbiju za severni London, Newcastle zabil osem golov

London, 24. 09. 2023 19.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Šesti krog angleške Premier lige je prinesel težko pričakovan severnolondonski derbi med Arsenalom in Tottenhamom, ki se je končal z rezultatom 2:2. Liverpool je doma premagal West Ham, Brighton je slavil proti Bournemouthu, Aston Villa pa je v gosteh ugnala Chelsea. Za presenečenje dneva je poskrbel Newcastle, ki je v gosteh pri Sheffield Unitedu zmagal s kar 8:0.

Arsenal - Tottenham
Arsenal - Tottenham FOTO: AP

Prva resna priložnost na srečanju je pripadla domačinom, ki so v 14. minuti zapretili preko Gabriela Jesusa, čigar strel je obranil Guglielmo Vicario. Minuto pozneje je kot prvi porumenel Destiny Udogie, ki si je nekaj sekund po tem privoščil veliko napako v obrambi, ki je Eddie Nketiah ni uspel izkoristiti. V 26. minuti je Arsenal znova napadel preko Bukaya Sake, po njegovem strelu pa je nerodno interveniral Cristian Romero in žogo poslal v svojo mrežo. Na prvo konkretno priložnost svojih ljubljencev so morali navijači Tottenhama čakati vse do 38. minute, ko se je po odlično izdelani akciji in strelu Brennana Johnsona z izvrstno obrambo izkazal David Raya. Varovanci Angeja Postecoglouja so si v naslednjih minutah priigrali še nekaj priložnosti in v 42. minuti prišli do zasluženega izenačenja. James Maddison je na levi strani domačega kazenskega prostora iz igre vrgel Sako in pred vrati našel Heung-min Sona, ki je z natančnim strelom ob pomoči vratnice premagal vratarja Arsenala.

Romero, ki je v prvem polčasu dosegel avtogol, je v uvodnih minutah drugega dela srečanja v svojem kazenskem prostoru igral z roko, glavni sodnik Robert Jones pa je po ogledu posnetka pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je z močnim strelom po sredini gola uspešno realiziral Saka in poskrbel za ponovno vodstvo Arsenala. Prednost topničarjev pa ni trajala dolgo, saj je dve minuti pozneje znova udarila naveza Maddison - Son, kapetan Spursov pa se je podpisal še pod drugi zadetek na tekmi. V nadaljevanju smo na stadionu Emirates spremljali raztrgano igro, ki je bila povsem drugačna od atraktivnega nogometa, s katerim sta ekipi navdušili v prvem polčasu. V zaključku srečanja so si domačini priigrali še nekaj polpriložnosti, rezultat pa se do zadnjega sodnikovega žvižga ni več spremenil.

Statistika tekme Arsenal - Tottenham
Statistika tekme Arsenal - Tottenham FOTO: Sofascore.com

Na Anfieldu so se na tekmi med Liverpoolom in West Hamom prvi veselili domačini. Ob izteku 15. minute je Nayef Aguerd v svojem kazenskem prostoru storil prekršek nad Mohamedom Salahom, slednji pa je z močnim strelom iz bele točke premagal gostujočega vratarja. Nogometaši West Hama so do izenačenja prišli v 42. minuti, pod zadetek pa se je podpisal Jarrod Bowen. V 60. minuti je Alexis Mac Allister našel Darwina Nuneza, ki je s tretjim zadetkom v sezoni na noge dvignil domače navijače. Končni rezultat je v 85. minuti postavil Diogo Jota in poskrbel, da so tri točke ostale doma.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na obračunu med Brightonom in Bournemouthom so proti pričakovanjem v 25. minuti povedli gostje, ko je po napaki vratarja Barta Verbruggena zadel Dominic Solanke. Za evforijo med domačimi navijači je ob izteku prvega polčasa poskrbel branilec češenj Miloš Kerkez, ki je žogo z glavo pospravil za hrbet svojega vratarja. V prvi minuti nadaljevanja so domačini prišli do popolnega preobrata, ko je po podaji Mahmouda Dahouda zadel Kaoru Mitoma. Slednji je v 77. minuti znova zabil za končnih 3:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Krizo Chelseaja je na Stamford Bridgeu poglobila Aston Villa, ki je prišla do četrte zmage v aktualni premierligaški sezoni. Domačini so od 58. minute, ko je bil izključen Malo Gusto, igrali z igralcem manj, edini zadetek na tekmi pa je v 73. minuti dosegel Ollie Watkins.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na zadnjem obračunu 6. kroga so nogometaši Newcastla gostovali pri Sheffield Unitedu. Gostje iz vzhodne obale Velike Britanije so v tekmo vstopili kot favoriti, malokdo pa je pričakoval, da bodo novopečenim premierligašem zabili osem golov. Med strelce so se vpisali Sean Longstaff, Dan Burn, Sven Botman, Callum Wilson, Anthony Gordon, Miguel Almiron, Bruno Guimaraes in Alexander Isak.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi 6. kroga angleške nogometne lige:
-nedelja, 24. 9.:

Arsenal - Tottenham     2:2 (1:1)

Liverpool - West Ham     3:1 (1:1)

Brighton & Hove Albion - Bournemouth     3:1 (1:1)

Chelsea - Aston Villa     0:1 (0:0)

Sheffield United - Newcastle United     0:8 (0:3)


  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
24. 09. 2023 20.48
+1
Osem golov Newcastla je doseglo osem različnih igralcev. Neverjetno.