Nogomet

Hat-trick Haalanda za gostujočo zmago Cityja, remi Arsenala in Brightona

London, 31. 08. 2024 20.27 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.B., M.J., STA
Komentarji
0

Arsenal in Brighton sta imela po dveh krogih angleške nogometne lige stoodstoten izkupiček, v tretjem pa sta se v medsebojnem obračunu v Londonu razšla z neodločenim izidom 1:1. Domači so v 38. minuti povedli prek Kaija Havertza, gosti pa so v drugem polčasu izkoristili igralca več na igrišču, v 58. minuti je izenačil Joao Pedro.

Kai Havertz
Kai Havertz FOTO: AP

Domači so imeli obilo pripomb na odločitev sodnika, ki je v 49. minuti izključil reprezentanta Declana Ricea. Ta naj bi po sodniškem žvižgu zaradi njegovega prekrška narahlo odbil žogo, za kar je prejel drugi rumeni karton. Igralci, trener Mikel Arteta in navijači so bili prepričani, da tega ni storil namerno, zato so protestirali, a brez uspeha. Rice je moral prvič v elitni ligi igro zapustiti predčasno.

Mikel Arteta
Mikel Arteta FOTO: AP

Arsenal je bil v prvem delu boljši tekmec in bi lahko vodil z večjo razliko. Razpoložen je bil predvsem Bukayo Saka, ki pa ni znal premagati vratarja Barta Verbruggna. Lepo priložnost je zapravil tudi Ben White, na drugi strani se je po strelu Yankube Minteha izkazal tudi domači vratar Davida Raya.

Po izključitvi Ricea pa je pobudo prevzel Brighton, ki je po izenačenju imel še nekaj priložnosti, toda izid se ni spremenil. Takoj po prejetem golu je imel priložnost za vnovično vodstvo tudi Arsenal, toda Saka ni uspel premagati Verbruggna.

Arsenal vs Brighton
Arsenal vs Brighton FOTO: Sofascore.com

City 'tri od tri'
Nogometaši Manchester Cityja, branilci naslova angleških prvakov, so že na začetku sezone našli pravo formo. V tretjem krogu so še tretjič zmagali, na krilih razpoloženega Erling Haalanda so v gosteh s 3:1 premagali West Ham. Ker sta točki na medsebojnem dvoboju izgubila Arsenal in Brighton, bo četa Pepa Guardiole vsaj en dan sama na vrhu lestvice.

City je do zmage prišel na dobro znani način, z veliko premočjo v posesti žoge, kar velja predvsem za prvi polčas, si je pripravljal priložnosti. V deseti minuti je svojo prvo izkoristil Haaland. Po golu je imela njegova ekipa še nekaj lepih priložnosti, za neučinkovitost pa je sledila kazen, Ruben Dias je nesrečno dosegel avtogol.

A izenačenje gostov ni spravilo iz tira, predvsem ne Haalanda, ki je v trideseti minuti pokazal novo mojstrovino. V kazenskem prostoru je mojstrsko sprejel žogo, nato pa z močnim strelom pod prečko utišal domače navijače. To je bil že njegov šesti gol v sezoni in 69. na 69. tekmi za City.

Erling Haaland
Erling Haaland FOTO: Profimedia

V drugem delu premoč gostov ni bila več tako izrazita. Kot da bi jih prestrašila priložnost tekmecev iz protinapada, po katerem je v 52. minuti Mohamed Kudus zadel vratnico. Po tem so nekaj časa celo Londončani prevladovali na igrišču, a je Guardiola z menjavami vendarle zaustavil njihov nalet in stvari spet postavil na svoje mesto. Posebno nevarni sicer niso bili, kljub temu pa so potrdili zmago z novim golom.

Zanj je vnovič poskrbel Haaland, ki ga od odmora pa do tega trenutka ni bilo videti igrišču. V 83. minuti mu je Matheus Nunes lepo podal žogo v prazen prostor, Norvežan je neoviran stekel proti vratarju ter ga brez težav premagal. To je bil njegov drugi zaporedni "hat-trick".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Evertonu se očitno obeta še ena težka sezona, v zadnjih dveh se je komaj izognil izpadu. Sodeč po začetku, se mu tudi letos obeta boj za obstanek, izgubil je namreč tretjo zaporedno tekmo. Pa čeprav je na domačem igrišču proti Bournemouthu do 87. minute vodil z 2:0, je točke izgubil z dvema prejetima goloma v sodnikovem dodatku.

West Ham vs Manchester City
West Ham vs Manchester City FOTO: Sofascore.com

Gostujoče točke je z zmago 2:1 osvojila tudi Aston Villa, boljša je bila od povratnika v ligo Leicestra. Prvi točki v sezoni sta osvojila Ipswich in Wolverhampton, prvi je doma remiziral s Fulhamom, drugi pa je neodločen izid iztržil pri Nottinghamu Forestu, ta je ostal neporažen še v tretji tekmi zapovrstjo. Brentford je s 3:1 premagal Southampton, dva gola je dosegel Kamerunec Bryan Mbeumo.

Izidi, 2. krog: 
Arsenal - Brighton   1:1 (1:1)
Havertz 38.; Joao Pedro 58.
RK: Rice 49.

Brentford - Southampton               3:1 (1:0)
Mbuemo 43., 65., Wissa 69.; Sugavara 95.

Everton - Bournemouth                 2:3 (0:0)
Keane 50., Calvert Lewin 57.; Semenyo 87., Cook 92., Sinisterra 96.

Ipswich - Fulham                      1:1 (1:1)
Delap 15.; Traore 32.

Leicester - Aston Villa   1:2 (0:2)
Bounanotte 73.; Onana 28., Duran 64.

Nottingham Forest - Wolverhampton     1:1 (1:1)
Wood 10.; Bellegarde 12.

West Ham - Manchester City  1:3 (1:2)
Dias 19./ag; Haaland 10., 30., 84.


 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.