Nogomet

Andres Iniesta po operaciji štiri mesece brez nogometa

Kobe, 16. 12. 2020 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji nogometni zvezdnik Barcelone Andres Iniesta si je strgal stegensko mišico in bo z nogometnih zelenic odsoten vsaj štiri mesece. Španski nogometaš se je poškodoval na zadnjem obračunu svojega kluba, japonskega Vissel Kobe v azijski ligi prvakov, so sporočili v izjavi za javnost.

Andres Iniesta se je z izjemnimi predstavami za vedno zapisal v srca navijačev Blaugrane.
Andres Iniesta se je z izjemnimi predstavami za vedno zapisal v srca navijačev Blaugrane. FOTO: AP

Andres Iniesta se je poškodoval prejšnji teden na tekmi proti Suwonu v četrtfinalu najbolj kakovostnega azijskega klubskega tekmovanja, testi pa so kasneje pokazali, da si je strgal desno stegensko mišico. Šestintridesetletnega svetovnega (2010) in evropskega prvaka (2008, 2012) s špansko reprezentanco so v sredo uspešno operirali v Barceloni pod nadzorom zdravnikov japonskega kluba, sam pa je poseg označil kot uspešen.

"Po številnih testih sem pristal na operacijo po posvetu z zdravniki, s čimer bo okrevanje hitrejše," je za spletno stran kluba dejal Iniesta, ki velja za enega najboljših vezistov v tem tisočletju.

Največji pečat je 36-letnik pustil v Barceloni, za katero je igral 16 let, ter v španski reprezentanci, na Japonskem pa igra vse od leta 2018.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
17. 12. 2020 11.59
-1
kaj mu je treba se sploh igrati in si pri teh letih kvariti zdravje....iniesta je svoje v nogometu ze pokazal in dokazal...ni mu potrebno vec igrati nogometa...boljse da se zacne ukvarjati z trenerstvom ali skautingom...taksna nogometna enciklopedija bi prisla prav ravno barceloni ki taksne ljudi nujno potrebuje...
Kollerik
16. 12. 2020 20.49
+1
Iniesta
16. 12. 2020 18.45
+1
Top 3 vezist vseh casov ...