Košarka

Ljubljančani močnejši za Seana Armanda

Ljubljana, 22. 07. 2023 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po številnih odhodih so v košarkarskem klubu Cedevita Olimpija po daljšem času predstavili tudi novo okrepitev. Zeleno-oranžni so postali močnejši za vsestranskega košarkarja Seana Armanda, ki lahko igra na vseh treh zunanjih položajih. Z Ljubljančani je podpisal enoletno pogodbo.

Pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24 se v Cedevito Olimpijo seli 196 centimetrov visoki Sean Armand. V minuli sezoni smo ga lahko spremljali v dresih kluba Al Ittihad iz Aleksandrije ter Avtodorja iz Rusije. Za slednjega je zaigral na šestih tekmah rednega dela in treh tekmah končnice Lige VTB. Armand je s Cedevito Olimpijo podpisal enoletno pogodbo.

"Veseli smo, da smo v naše vrste pripeljali Seana Armanda, ki ima izkušnje z igranjem v več različnih ligah po Evropi. V vseh se je izkazal kot zelo dober strelec, gre pa za igralca, ki lahko igra na vseh treh zunanjih igralnih položajih, a zagotovo nam bo najbolj pomagal v vlogi 'scorerja'. V minuli sezoni je imel Sean kar nekaj smole s poškodbami, ki so ga za večji del sezone oddaljile od parketa. V Ljubljano zagotovo prihaja motiviran, da pokaže, da je vreden svojega ugleda. Upamo, da nam bo s svojimi sposobnostmi pomagal doseči čim več zmag v prihajajoči sezoni," je ob dodatku Armanda na seznam igralcev povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Sean je vsestranski igralec, ki nam lahko pomaga na različnih igralnih položajih. Je fizično močen igralec, obenem pa ima izkušnje z igranjem v Evropi. Krasi ga velika želja, da svojo igro dvigne nazaj na raven, kjer je bila pred poškodbami, s katerimi se je ubadal v minuli sezoni," je ob podpisu pogodbe z Armandom povedal glavni trener Cedevite Olimpije, Simone Pianigiani.

"Vesel sem, da sem del tako velikega kluba, ki nastopa v BKT EuroCupu in AdmiralBet Ligi ABA. Vem, da je Cedevita Olimpija v minuli sezoni nastopila v polfinalu regionalnega tekmovanja, v Evropskem pokalu pa žal ni imela najboljše sezone. S klopi nas bo vodil strokovnjak z veliko izkušnjami in upam, da lahko v novi sezoni dosežemo veliko uspehov. Upam, da se nam bodo navijači v dvorani pridružili v čim večjem številu, saj ima Cedevita Olimpija, ko je dvorana polna, eno od najboljših vzdušij v Evropi. Vsi navijači, ki me morda ne poznajo, bodo imeli priložnost, da me spoznajo. Sem motiviran, zdrav, vesel in pripravljen na nove preizkušnje," je ob pridružitvi Cedeviti Olimpiji povedal Sean Armand.

Med drugim ima Armand izkušnje z igranjem v Evropskem pokalu, Ligi prvakov in Fibinem Europe Cupu. V drugem najelitnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju je nastopal v sezoni 2018/19, ko je nosil dres Zenita, na šestih tekmah pa v povprečju dosegal 4,7 točke in 2,2 asistenci v malo več kot 13 minutah igre.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tolovajmataj
22. 07. 2023 21.22
Prav bi bilo, da že enkrat začnejo graditi ekipo za prihodnost!
tolovajmataj
22. 07. 2023 21.21
A doma pa ni nobenega potenciala, ki bi lahko napredoval v klubu?! A ja, ni "zvezda" kot tale ptica selivka.
flojdi
22. 07. 2023 15.34
+1
..pa kje so časi..npr hokeja..jeseničani proti ljubljančanom../dons bi eni vzel k sebi tut marsowce..al kak
flojdi
22. 07. 2023 15.35
+1
Malo_sutra
22. 07. 2023 15.10
+2
Američan na papirju, tko kot jaz slovenec.
JOSEPH HAYDN
22. 07. 2023 15.01
+2
Deluje precej problematičen