Košarka

Prepelič o novem klubu: Glavni cilj je uvrstitev v play-off lige ABA

Koper, 23. 08. 2024 18.53 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić, Ž.Ž.
Komentarji
3

V regionalni košarkarski ligi ABA bo v letošnji sezoni debitiral klub iz Dubaja v Združenih arabskih emiratih. Novonastali klub, ki je nastal pred dobrima dvema mesecema, je pritegnil nekaj odmevnih imen, med drugim bo v Dubaju nastopal Klemen Prepelič, vodenje kluba pa je prevzel nekdanji trener Cedevite Olimpije in Kopra Primorske Jurica Golemac. Z njima se je pogovarjal naš novinar Milan Doknić.

"Vodilni so me prepričali z ambicijo, športno strategijo, željo, z veliko energije, da hočejo narediti vrhunski stabilen klub iz ničle. Nekaj izkušenj imam, prav iz Kopra, in sem se hitro odločil. Mislim, da je to dobra priložnost zame. Hitro smo začeli delati in počutim se, kot da bil tu že eno leto, glede na to, koliko smo v tako kratkem obdobju naredili. Zelo težko je narediti ekipo iz ničle, pripeljali smo 12 novih igralcev v 45 dneh," je Jurica Golemac komentiral prevzem vodenja kluba iz Dubaja.

"Gledali smo na to, da za prvo leto podpišemo izkušeno ekipo z izkušenimi igralci z veliko izkušnjami iz evropske košarke in jadranske lige. Fantje so pridni, pametni, zelo profesionalni, prilagajanje poteka zelo hitro. Seveda bo kemijo treba ustvariti, da naredimo dobro vzdušje, toda tudi, ko smo izbirali igralce, smo zelo gledali na to, da so fantje dobrega značaja."

O konkretnih ciljih novoustanovljene ekipe pa Golemac ni želel govoriti. "Naredili smo konkurenčno ekipo, toda na končni rezultat vpliva veliko dejavnikov, tako da je o ciljih brezpredmetno govoriti. Moj in naš cilj je, da danes naredimo dober trening, da smo boljši kot včeraj in da je takšen vsak dan. Če ne bomo imeli težav s poškodbami in podobnimi stvarmi, sem prepričan, da lahko tekmujemo z vsemi," je pred začetkom sezone optimističen trener dubajskega košarkarskega kluba, ki je vse do marca lani vodil Cedevito Olimpijo.

Novemu projektu pa se je na povabilo trenerja pridružil tudi slovenski reprezentant Klemen Prepelič. "En dan po podpisu s klubom me je poklical Jurica. Želel je, da sem vsaj z igralskega vidika idejni vodja tega projekta, eden od glavnih igralcev. Klub je zelo transparenten, glavni direktor Dejan Kamenjašević in Jurica sta skupaj naredila zelo dobro ekipo, klub je bil pripravljen na vse moje zahteve in zelo hitro smo se dogovorili. Vse, kar je bilo dogovorjeno, pa je še na višjem nivoju," je z izbranimi besedami o novem klubu govoril Prepelič.

Kot pravi slovenski košarkar, so se igralci med sabo že po nekaj dneh dobro ujeli. "Na treningih je ogromno tekmovalnega naboja, treningi so zelo intenzivni. Vsi so zelo dobri fantje in smo že zelo povezani, kar me preseneča, glede na to, da smo vsi zares skupaj šele dva dni. Klub se trudi na vsakem koraku, da nam omogoči maksimalne pogoje za delo."

Dubajski klub je v četrtek odigral svojo premierno tekmo, v pripravljalnem obračunu so bili boljši od hrvaškega Dinama. "Včerajšnja zmaga ni realen pokazatelj stanja, Dinamo je ekipa za prvo hrvaško ligo, naši cilji so pa dosti višji. Vsekakor dobro za prvi test, že v nedeljo pa bomo videli realno stanje proti Budućnosti," je zgodovinsko prvo tekmo kluba komentiral Prepelič.

Slovenski košarkar je o ciljih ekipe spregovoril nekoliko konkretneje. "Klub nima nerealnih pričakovanj za prvo leto. Glavni in uradni cilj je uvrstitev v play-off lige ABA , definitivno pa mi znotraj sebe vemo in verjamemo, da imamo dosti večjo kvaliteto kot zgolj za to. Naš ekipni cilj je, da končamo med prvimi štirimi, si zagotovimo prednost domačega terena, da igramo čim več domačih tekem in da se Dubaju približa ta projekt." 

Prepeliča pa v soboto čaka prav posebna tekma – poslovilna tekma nekdanjega kapetana slovenske reprezentance Gorana Dragića, ki se je že zelo veseli. "Na parketu bo ogromno igralcev, ki sem jih kot mlad igralec oboževal. Vsi smo že slišali med sabo, vrhunski dogodek, vsi bomo tam z enim namenom, da se Gogi poslovi, tako kot se zlati kapetan mora posloviti. Sem počaščen, da sem poklican na to tekmo," je dan pred spektaklom dejal 31-letnik.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
24. 08. 2024 10.17
+1
Kakšni pa so ostali igralci v ekipi, poleg Prepeliča.
Šumsko voče
23. 08. 2024 21.45
+2
Arabci nimajo v eu kaj iskat.naj bodo tam doli
borjac
24. 08. 2024 10.16
+2
Saj že imamo Arabce v Evropskih ligah, to so Židovske ekipe, torej eni in drugi VEN.