Košarka

Brooklyn brez Dragića boljši od Clevelanda, Phoenix na derbiju ugnal Utah

New York, 09. 04. 2022 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Brooklyn je s 118:107 boljši od Clevelanda, prvi strelec tekme je bil Kevin Durant, Gorana Dragića pa še vedno ni v kadru Netsov zaradi okužbe z novim koronavirusom. Na derbiju večera so Phoenix Sunsi na gostovanju premagali ekipo Utah Jazz (111:105) in potrdili prvo mesto v zahodni konferenci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brooklyn je s 118:107 premagal Cleveland, tudi tokrat brez obolelega Gorana Dragića. Kevin Durant je za zmagovalce dosegel 36 točk, pri Clevelandu je z 31 koši izstopal Darius Garland. S tretjo zaporedno zmago si je Brooklyn priigral sedmo mesto na vzhodu – prehitel je prav Cleveland – to pa bo zanesljivo obdržal, če bo v nedeljo doma ugnal Indiano. In če se bosta ekipi pomerili v tako imenovanem "play-inu", bo imel Brooklyn prednost domačega igrišča.

Los Angeles Lakersi so nastopili brez svojih zvezdnikov Carmela Anthonyja, LeBrona Jamesa, Anthonyja Davisa in Russlla Westbrooka ter prekinili serijo osmih porazov. S 120:101 so v domači Kaliforniji ugnali ekipo Oklahoma City Thunder. A že pred tekmo je bilo jasno, da bodo Lakersi letos ostali brez končnice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na derbiju večera pa so Phoenix Sunsi na gostovanju s 111:105 premagali ekipo Utah Jazz, ki je vodila že s 17 točkami naskoka, in potrdili prvo mesto na zahodu, Utah je peti. Devin Booker je za zmagovalce dosegel 33 točk, Chris Paul po 16 točk in skokov, Deandre Ayton pa 19 točk in 10 skokov. Pri domačih je bil z 21 točkami najučinkovitejši Hrvat Bojan Bogdanović, Donovan Mitchell jih je prispeval 18, Rudy Gobert je dosegel 16 točk in 12 skokov.

Aktualni prvaki Milwaukee Bucksi so se veselili na gostovanju v Detroitu s 131:101 in si priigrali tretje mesto na vzhodu. Da gredo na zmago, so gostje potrdili že v prvi četrtini, ki so jo dobili s 30:8. Pri zmagovalcih je izstopal Giannis Antetokounmpo s 30 točkami, 13 skoki in osmimi asistencami. Rodney McGruder je dosegel 26 košev za domače.

Miami, vodilna ekipa vzhoda, je v tesni končnici s 113:109 premagal Atlanto. Bam Adebayo je za zmagovalce dosegel 24 točk, Trae Young za goste 35.

Devin Booker (levo)
Devin Booker (levo) FOTO: AP

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.