Košarka

Blažič: Na agresivno obrambo Turkov nismo našli pravega odgovora

Ljubljana, 04. 11. 2021 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so tudi v 7DAYS Eurocupu prvič v sezoni okusili grenkobo poraza. Na gostovanju pri turškem Extra Frutti Bursasporju so morali varovanci trenerja Jurice Golemca po neprepričljivi igri priznati premoč tekmecu, ki je slavil s 93:84. Najučinkovitejši posameznik v vrstah zeleno-oranžnih je bil Jaka Blažič, ki priznava, da se Ljubljančani proti agresivni obrambi nasprotnika še ne znajdejo najbolje.

Cedevita Olimpija je dobila le uvodno četrtino dvoboja 3. kroga v skupini B 7DAYS Eurocupa proti Extra Frutti Bursasporju, nato pa so vajeti igre prevzeli turški košarkarji, ki so na koncu zasluženo slavili z devetimi točkami razlike.

Vsi trije nosilci ljubljanske igre na zunanjih položajih – Jaka Blažič, Jacob Pullen in Marcus Keene – so prispevali dvomestno število točk, a to ni bilo dovolj za novo evropsko zmago zeleno-oranžnih.

"Za nami je zahtevno gostovanje, kar smo tudi pričakovali. Tekmo smo odprli z dobro osredotočenostjo v obrambi in napadu ter povedli. V nadaljevanju je Bursa začela igrati agresivno v obrambi, mi pa nismo znali odgovoriti na to. Vrnili so se v igro, do polčasa prišli v vodstvo in v tretji četrtini takšno predstavo nadaljevali. To, da na gostujočem terenu na agresivno obrambo nismo imeli odgovora, se nam je zgodilo že tretjič v sezoni. Zagotovo moramo to v prihodnjih dneh popraviti. V sezoni bomo imeli še dovolj priložnosti, s te tekme pa moramo vzeti le dobro in iti naprej," je po tekmi v Bursi dejal kapetan Zmajev Jaka Blažič.

Trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac se zaveda pomanjkljivosti v igri svojega moštva.
Trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac se zaveda pomanjkljivosti v igri svojega moštva. FOTO: KK Cedevita Olimpija

Da so imeli Ljubljančani po prvi četrtini večji del srečanja veliko težav z organizacijo napada, je priznal tudi strateg Cedevite Olimpije Jurica Golemac.

"Čestitke ekipi Frutti Extra Bursaspor za zasluženo zmago. Tri četrtine so igrali zelo agresivno, mi pa smo imeli težave z organizacijo v napadu. Dosegli so lahke točke, nam pa je zmanjkalo moči in energije, da bi se ubranili. Na koncu so zasluženo zmagali. Narediti moramo analizo in v nadaljevanju sezone bolje odgovoriti na takšno agresivno igro," se Golemac zaveda pomanjkljivosti v igri svojega moštva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.