Hokej

Cristobal Huet že drugič zapored nepremagan

Chicago, 21. 12. 2009 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Onstran Atlantika sta bili ponoči dve tekmi hokejske lige NHL. V derbiju centralne skupine so hokejisti Chicaga s 3:0 doma premagali tekmece iz Detroita.

Cristobal Huet
Cristobal Huet FOTO: Reuters

Čuvaj mreže Chicaga Cristobal Huet že drugič zapored ni prejel gola, prvič proti Rdečim krilom. Hokejisti Chicago Blackhawks so se s svojo četrto zmago v nizu znova povzpeli na vrh centralne skupine in prevzeli mesto vodilnega moštva zahodnega dela lige NHL. Moštvo Vancouver Canucks je bilo doma slabše od hokejistov St. Louis Blues (1:3).

Vratar Chicaga Huet je ustavil vseh dvajset strelov Rdečih kril, ki so jih sprožili proti njegovim vratom. Prvi je na noge United Center spravil Duncan Keith že v osmi minuti dvoboja. Nato sta se v strelsko statistiko v drugi tretjini vpisala še Brian Campbell in Dustin Byfuglien, pri zadetku katerega je pomagal Keith.

V Vancouvru domače moštvo Canucks ni imelo razlogov za veselje. Med strelce se je vpisal zgolj Shane O'Brien v 18. minuti prve tretjine, ko je zadel sploh svoj prvi gol v zadnjih dveh sezonah. Pred tem, že v tretji minuti obračuna, je za vodstvo gostov zadel David Backes, ki je bil strelec tudi drugega gola St. Louisa v 12. minuti druge tretjine. Izid dvoboja pa je zapečatil Keith Tkachuk poldrugo minuto pozneje. Vratar Blues Ty Conklin je zbral 29 obramb za zmago St. Louisa, s katero se je to moštvo premaknilo z dna zahodne konference.

Izida:

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 3:0
Vancouver Canucks - St. Louis Blues 1:3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.