Formula 1

Se obeta reli dvoboj Räikkönen-Kovalainen?

Kuala Lumpur, 16. 12. 2009 14.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Gledalce na finskem arktičnem reliju, ki bo na sporedu konec januarja, čaka sila zanimiv dirkaški obračun: potem ko je svojo udeležbo potrdil Kimi Räikkönen, bo svoj reli prvenec dočakal tudi Heikki Kovalainen.

Kdor ne vozi relija, ni Finec, hej, hej, hej!
Kdor ne vozi relija, ni Finec, hej, hej, hej! FOTO: Reuters

Heikkiju Kovalainenu, novopečenemu dirkaču ekipe Lotus, naj bi po poročanju Autosporta to možnost ponudil Lotus lastnik, malezijski avtomobilski proizvajalec Proton. Reli šteje za finsko državno prvenstvo, na njem pa je zmagalo kar pet svetovnih prvakov: Marcus Grönholm, Tomi Mäkkinen, Hannu Mikkola, Timo Salonen in Ari Vatanen. Poleg tega je na njem letos nastopilo kar nekaj dirkačev iz formule 1; med njimi JJ Lehto, Mika Hakkinen, Mika Salo in Kimi Räikkönen, ki je na svojem prvem reli nastopu zasedel spoštovanja vredno 13. mesto.

Dvoboj dveh rojakov in bivših kolegov v formuli 1 pa na jubilejnem, že 45. reliju, ne bo ravno enakopraven, saj bo Ledeni mož nastopil s tovarniškim citroënom C4 WRC, medtem ko bo imel Kovalainen (če se bo za nastop seveda odločil) na voljo protona satrio neo S2000. O nastopu se je Finec dogovarjal med obiskom malezijskega dela domovanja ekipe Lotus, ki stoji v neposredni bližini dirkališča Sepang. "Heikki je bil tu zaradi formule 1. A obstaja možnost, da nastopi na Finskem. Med obiskom se je usedel tudi v reli dirkalnik in bil povsem navdušen. Vem, da bi bila to krasna novinarska zgodba, a zaenkrat ni še nič dorečenega," je neimenovani vir iz Protonovega športnega oddelka zaupal Autosportu.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomahawk
18. 12. 2009 07.52
Finci so dobri dirkači vsa čast jim