Tujina

Izraelci napadli stavbo v središču Bejruta, umrlo najmanj šest ljudi

Bejrut, 03. 10. 2024 06.35 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V izraelskem zračnem napadu na stavbo v središču Bejruta je bilo ubitih najmanj šest ljudi, osem je ranjenih, so davi sporočile libanonske zdravstvene oblasti. Izraelska vojska je sporočila, da je šlo za natančen napad, ki ga je izvedla na zdravstveni center, povezan s šiitskim gibanjem Hezbolah.

V napadu je izraelska vojska zadela večnadstropno stavbo v soseski Bachoura v bližini izraelskega parlamenta, kjer je bil po njenih navedbah zdravstveni center, povezan s Hezbolahom.

Med nočnimi izraelskimi napadi so odjeknile tri eksplozije v Dahiehu v južnem predmestju Bejruta, četrta pa je odjeknila bližje središču mesta. Posnetki na družbenih omrežjih prikazujejo goste oblake dima, ki se dvigujejo v nebo.

Izraelska vojska je prebivalce v več delih gosto poseljenega južnega dela Bejruta davi pozvala, naj zapustijo območje, kjer bo napadla cilje Hezbolaha. "Nahajate se v bližini objektov in interesov, ki pripadajo Hezbolahu, proti katerim bo vojska ukrepala," je na družbenem omrežju X objavil tiskovni predstavnik izraelske vojske Avichay Adraee.

Libanonsko ministrstvo za zdravje je v sredo zvečer sporočilo, da je bilo v zadnjem dnevu v izraelskih zračnih napadih ubitih 46 ljudi, 85 pa ranjenih. Pri tem ni navedlo, koliko žrtev je med civilisti, poroča britanski BBC.