Tujina

V zapor zaradi Madrida

Milano, 06. 11. 2006 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi vpletenosti v terorističen napad v Madridu je italijansko sodišče na deset let zapora obsodilo Mohameda Egipčana.

Rabe Usman Sajed Ahmed
Rabe Usman Sajed Ahmed FOTO: Reuters


Enega izmed obtožencev za teroristične napade v Madridu 11. marca 2004, Egipčana Rabeja Usmana Sajeda Ahmeda, ki je znan tudi pod vzdevkom Mohamed Egipčan, je milansko sodišče obsodilo na 10 let zapora. Obsodili so ga zaradi "kriminalnih povezav z namenom mednarodnega terorizma".


Skupaj z Mohamedom Egipčanom je bil v Milanu na pet let zapora obsojen tudi njegov soobtoženec, Egipčan Jahja Mavad Mohamed Radže. Tožilstvo ju je obtoževalo, da sta člana egipčanske skupine, povezane s teroristično mrežo Al Kaida, in da sta nameravala v Evropi in zunaj nje izvesti teroristične napade.

Mohamed Egipčan je bil septembra zaradi terorističnih dejanj obtožen tudi v Španiji, zato je špansko sodišče italijanske oblasti zaprosilo za njegovo začasno izročitev, da bi se lahko zagovarjal na sodnem procesu. Ta naj bi se pričel februarja 2007.

Teroristični napadi v Madridu, za katere naj bi bil odgovoren tudi Mohamed Egipčan, so zahtevali 191 življenj, še okoli 1900 ljudi pa je bilo ranjenih.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
15. 02. 2007 09.04
Upam, da jih bodo res dobro "zasil", pri tolkih nedolznih zrtvah. Drzava pa jih je se zastonj redila, to je bilo za zahvalo.