Tujina

V napadu umrlo 16 oseb

Bagdad, 07. 12. 2007 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

Neznana samomorilka je 90 kilometrov severovzhodno od Bagdada v napadu povzročila smrt 16 oseb.

Iraška policija je potrdila, da je samorilka opasana z eksplozivom, 90 kilometrov severovzhodno od iraške prestolnice, povzročila smrt 16 oseb. Po podatkih policija pa je bilo ranjenih tudi 27 oseb. Samorilka je imela na sebi pripet pas z eksplozivom, ki ga je sprožila sredi sestanka sunitskega sveta za prebujenje v kraju Mudkadija.

Omenjeni svet je lokalni javni odbor v sestavi plemenskih vodij in prostovoljcev, njegov namen pa je iraški policiji in vojski pomagati v boju proti skrajnežem, predvsem članom teroristične mreže Al Kaida.

To sicer ni bil prvi samomorilski napad, ki ga je v Iraku izvedla ženska. 27. novembra se je samomorilska napadalka razstrelila blizu patrulje ameriške vojske v Dijali, pri čemer je bilo ranjenih sedem ameriških vojakov in pet Iračanov. Aprila pa se je v Mukdadiji ženska, ki je imela razstrelivo skrito pod muslimanskim ženskim oblačilom, razstrelila v množici policijskih nabornikov. Pri tem je umrlo 16 ljudi.

Napad Al Kaide

Pred slabim tednom pa naj bi v Bagdadu znova udarila mednarodna teroristična skupina Al Kaida, ki je povzročila smrt 12 oseb, več kot 35 oseb so zajeli kot talce. Še deset oseb pa je bilo ranjenih v provinci Diyala, na severu Bagdada, v napadu neznanega sunita. Do napada je prišlo le dan po tem, ko je iraška vlada objavila statistične podatke, v katerih dokazuje, da se število mrtvih civilistvov po državi zmanjšuje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.