Slovenija

Vodenje Uprave uniformirane policije začasno prevzel Ivan Kapun

Ljubljana, 01. 07. 2024 17.08 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodenje Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi bo začasno prevzel vodja Sektorja prometne policije Ivan Kapun. Dosedanji direktor Uprave uniformirane policije Marko Gašperlin, ki je mesto zasedel leta 2022, je bil premeščen v vodstvo Policije. Vodenje Centra za varovanje in zaščito na GPU pa je prevzel Franc Šešerko iz Oddelka za preventivno-operativno varovanje in dežurstvo.

Z današnjim dnem se je zgodilo nekaj kadrovskih sprememb na Upravi uniformirane policije in v Centru za varovanje in zaščito na Generalni policijski upravi.

Vodenje Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi (UUP GPU) bo začasno po pooblastilu generalnega direktorja Policije prevzel Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na UUP GPU.

Ivan Kapun (desno)
Ivan Kapun (desno) FOTO: Policija

Novi vodja Centra za varovanje in zaščito na Generalni policijski upravi (CVZ GPU) pa bo po pooblastilu generalnega direktorja policije Franc Šešerko, ki je bil doslej zaposlen v Oddelku za preventivno-operativno varovanje in dežurstvo v CVZ GPU.

Dosedanji direktor UUP GPU Marko Gašperlin in dosedanji vodja CVZ GPU Tomaž Brezic sta bila premeščena v vodstvo Policije.

Franc Šešerko (desno)
Franc Šešerko (desno) FOTO: Policija

Primopredaja v Centru za varovanje in zaščito je bila opravljena v navzočnosti generalnega direktorja Policije Senada Jušića, primopredaji na Uprave uniformirane policije pa je prisostvoval namestnik generalnega direktorja Policije Igor Ciperle, so še sporočili z GPU.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mario7
02. 07. 2024 09.22
Koga to zanima? Migranti bodo se še vedno prosto sprehajali čez meje in povsod kjer želijo, nas Slovence boste še naprej maltretirali z radarji.
Marcus Aureliuss
01. 07. 2024 20.30
+0
Vsak petek menjavajo sefe v policiji. To pimeni, da zadeve ne kaufaji, a ne Golob ?! Le zakaj ne ? Slabši si od Janše glede na odnos do Policije. Državljani pa plačujejo ceno za tvoje zasebne igrice .....
Antena
01. 07. 2024 19.31
+1
Hribovito2020
01. 07. 2024 19.03
+2
Vsi za v penzijo