Slovenija

Pobuda slovenske strani

Ljubljana/Zagreb, 02. 02. 2008 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na pobudo slovenske strani je prišlo do telefonskega pogovora med ministroma za zunanje zadeve Slovenije in Hrvaške.

Slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel in hrvaški zunanji minister Gordan Jandroković sta se danes po telefonu dogovorila, da se bosta srečala prihodnji teden ob robu Münchenske varnostne konference, je na spletni strani objavilo slovensko zunanje ministrstvo. Dogovor je potrdil tudi tiskovni predstavnik hrvaškega zunanjega ministrstva Mario Dragun, ki je v sporočilu za javnost zapisal, da se bosta Rupel in Jandroković srečala prihodnji teden ob robu 44. Münchenske varnostne konference, ki bo od 8. do 10. februarja.

Gordan Jandroković
Gordan Jandroković FOTO: dnevnik.hr

Po pisanju MZZ je do pogovora prišlo na pobudo slovenske strani. "Ministra sta se pogovorila o nekaterih odprtih vprašanjih v zvezi s pogajanji Hrvaške za članstvo v EU pa tudi o problemih, ki so se zaradi daljšega premora pri stikih na ministrski ravni nakopičili med Hrvaško in Slovenijo," je zapisano na spletni strani MZZ.

V pogovoru sta se ministra strinjala, da takšno, sicer koristno srečanje, ne more nadomestiti nujnega sestanka med Evropsko komisijo, Hrvaško, Italijo in Slovenijo. Rupel je tudi izrazil pričakovanje, da bo Hrvaška čim prej predlagala primerno rešitev za problem, ki je nastal, ko je Hrvaška kljub podpisanemu dogovoru, da zaščitna ekološko-ribolovna cona (ERC) ne bo veljala za članice EU, januarja to cono uveljavila.

Rupel je v četrtek ponovil, da težave v zvezi z ERC niso dvostranski problem med Slovenijo in Hrvaško, čeprav si Hrvaška morda prizadeva, da bi to postale, ampak gre za vprašanje med njo in EU.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

politik70
04. 02. 2008 13.46
realen Mogoče veš komu istaviti račun!
realen@email.si
04. 02. 2008 13.35
Občutek imam, da pišejo po teh straneh samo še plačanci.
politik70
04. 02. 2008 12.06
Da imamo tako pametnega in vzvišenega zunanjega ministra da mu morajo drugi sestanke dogovarja je pa že višek viškov! Tukaj ni izgovorov! poklicat Hrvaškega zunanjega ministra dogovorit sestanek in mu na sestanku povedat v obraz kar jim gre "bratom " Hrvatom! Samo je problem! Rupel nima jajc! Se raje skriva in kao jebe Hrvate! V resnici pa se mu smeji cel diplomatski svet! A je tak problem dogovorit sestanek? Ne ni! Problem je ker se na sestanku Rupel bi posral in spet kakšnega kozla ustrelil! Skrivanje za besdami nimamo stikov prekinili odnose zaposleni z predsedovanjem... Lari fari! Poklicat dogovorit kraj čas in to bi moral on doličit! In če se Hrvat nebi odzval/a potem bi pa lahko rekli niso prišli ne poslušajo in tralal!
zoro@siol.net
03. 02. 2008 21.57
ti si pravi hrast
th25
03. 02. 2008 14.27
Dej ta Rupel Dezerterski. Da ga ni sram nesposobneža Janševskega. Edino kar se sliši o njemu so spodrslaji, napake, neotesano izražanje,... No sej drgač se pa ne splača živcev žret, ker bi bili že zdavnej brez njih, ker je celotna vlada eno krdelo nesposobnežev. Prejšnja oblast je imela vsaj neke ugledne ljudi na pomembnejših mestih ( Mramor, Keber, Grizold, Lahovnik,... Kaj imamo danes: Erjavec, Podobnik, Vizjak (jao meni), Bajuk ( kvazi strokovnjak, morda le za štale), hvalabogu odstreljeni (Tekavčičeva, Drobnič,...). No sej, ni čudno če jih je pa skup nabiral naš "predsednik vlade" JJ. Upam da bo te more oktobra konec. Slabše ne more biti!!!!!!!!!!!!!!!!
doki007@email.si
03. 02. 2008 09.32
hrvatarji ne bodo prišli v EU ,....še do leta 2020,....kajti še niti enega poglavja niso zaključili morajo jih pa okol 35,..... -----treba jih je je*at pri vstopu v EU ,....!!!!!
esfflight
03. 02. 2008 09.12
Ja, kolikor jaz vem ni dalec od Ljubljane do Zagreba. Ali je treba iti cez Munchen? Ja Rupel je stari klovn in bi moral stran iz cirkusa. Mogoce ga bodo kje drugje angazirali.
dr.psiho
03. 02. 2008 07.53
MIRE PUSTI RUPLA NA MIRU VERJETNO SI TI ZAVALJEN IN GNIL IN NE ŽALI . RUPEL NE SE PUSTIT TUDI HRIB BO K TEBI PRIŠELIN TI NERABIŠ NA HRIB KER TE BOJO NASANKALI. SAMO TAKO NAPREJ.ŠE EN NASVET ZA RUPLA UDARI PO MIZI NAJ DELODEJALCI DVIGNEJO PLAČE HRVATJE SO NAS ŽE DOHITELI V PLAČAH,DRUGAČE SE BOMO MI ZAČELI SELITI V HR
mire@email.si
03. 02. 2008 03.22
Tega gnjusnega zavaljenega gnilega rupla je treba odstranit in to čimprej! MAŠKARA JEDNA!
ratetimestime
03. 02. 2008 00.48
Ej, znajo tud slovenci, hvala, hvala teb. Bulta eurolegijska.
JA TA RUPELJ JE POSTAL ENAK ENEMU KATERI MI ŽE SKORAJ LETO DNI VRAČA NAZAJ DENAR KATEREGA SEM MU POSODIL.HAHAHA
Granturismo
02. 02. 2008 23.10
Rupel mora odstopt!!! Njegove igrice ne vodjo več nikamor!!!!!!!!!1
niresto
02. 02. 2008 19.49
rupel je rekel 1 teden pred 2 tednoma, zdaj se bosta srecala nasledji teden,potem se bosta dogovorila da se morajo srecati kmalu etc etc - ni kaj,tile hrvati pa znajo! ERC pa medtem se vedno stoji...