Slovenija

UKC: Slavko Gaber ni v življenjski nevarnosti, na zdravljenje se odziva dobro

Ljubljana, 18. 08. 2012 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji minister za šolstvo Slavko Gaber je bil zaradi možganskih krvavitev sprejet na nevrološko intenzivno terapijo ljubljanskega UKC. Gaber je sicer z Magdaleno Tovornik tudi vodja volilnega štaba predsednika Danila Türka, zaradi bolezni pa te funkcije zdaj do nadaljnjega ne bo opravljal.

Slavko Gaber
Slavko Gaber FOTO: POP TV

Nekdanji minister za šolstvo Slavko Gaber je bil zaradi možganskih krvavitev sprejet na oddelek nevrološke intenzivne terapije ljubljanskega kliničnega centra.

Predsednik sveta stranke LDS Anton Anderlič je za 24ur.com potrdil, da je bil Gaber hospitaliziran, ne ve pa, kako resno je njegovo zdravstveno stanje.

Da se Gaber res zdravi pri njih, so potrdili tudi v UKC, od koder so sporočili, da okreva po možganski krvavitvi. "Zadnji odzivi na zdravljenje so spodbudni, bolnik ni življenjsko ogrožen," so zapisali.

Leta 1958 rojen Gaber je sicer izredni profesor sociologije na ljubljanski pedagoški fakulteti. Funkcijo ministra za šolstvo je opravljal v letih 1992 in 1993, od leta 1997 do 1999 ter od leta 2002 do 2004.

Pred skorajšnjimi predsedniškimi volitvami je sicer Gaber vodil tudi volilni štab predsednika republike Danila Türka, ki se bo novembra potegoval za nov petletni mandat.

Kot je sporočil Türk, je Gabra osebno povabil k sodelovanju. "Zelo me je veselilo, da je povabilo sprejel ter se lotil tega zahtevnega dela z vso vnemo, premišljenostjo in zmernostjo, lastnostmi, ki ga tako odlikujejo. S sodelavkami in sodelavci verjamemo v hitro in uspešno okrevanje Slavka Gabra in mu želimo vse dobro," je v sporočilu za javnost še zapisal Türk.

Gaber iz zdravstvenih razlogov do nadaljnjega dela vodje volilnega štaba, funkcije, ki si jo deli z Magdaleno Tovornik, ne bo opravljal.