Slovenija

Na pomoč tudi ministrstvo

Braslovče, 31. 08. 2007 17.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poškodovana šola v Braslovčah je bila zavarovana, vseeno pa ravnateljica pričakuje finančno pomoč tudi od šolskega ministrstva.

Finančna pomoč šolskega ministrstva bo dobrodošla
Finančna pomoč šolskega ministrstva bo dobrodošla FOTO: POP TV

Ravnateljica osnovne šole Braslovče, ki jo je 17. avgusta poškodovalo neurje s točo in močnim vetrom, je pojasnila, da je bila šola zavarovana. Veter je s starega dela objekta razkril streho, voda pa je zalila celotno šolo in opremo v njej. Ravnateljica upa, da bo obnovo poleg zavarovalnice financiralo tudi ministrstvo za šolstvo in šport. Vse premično premoženje v šoli namreč ni bilo zavarovano, je pojasnila ravnateljica Andreja Zupan.

Celotne škode naj bi bilo za več kot milijon evrov, sanacija pa naj bi po besedah braslovškega župana Marka Balanta trajala vsaj šest tednov. Po besedah Zupanove bo moralo del stroškov obnove kriti ministrstvo, čeprav je šola zavarovana. "Streha je stara, upoštevali bodo amortizacijo. Še dodatno uničujemo stvari in ne vem koliko nam bo zavarovalnica pokrila. Pa tudi čisto vsega premičnega premoženja nismo imeli zavarovanega," je pojasnila ravnateljica.

"Če ministrstvo ne bo krilo stroškov, ne vem kdo jih bo. Občina prav gotovo ne. Zadolžila se je že, ker nam gradi novo športno dvorano. Staro telovadnico je prenovila v nove prostore, ki pa so tudi poškodovani," je zaskrbljena Zupanova.

Šola v Braslovčah je bila zavarovana
Šola v Braslovčah je bila zavarovana FOTO: Kanal A

Po pričakovanjih Balanta bo osnovna šola s pomočjo ministrstva sanirana do konca septembra ali najkasneje do sredine oktobra. "Z obnovitvenimi deli smo na šoli že začeli in trenutno je v obnovi streha," še dodaja ravnateljica.

V sredo je Balant zatrdil, da se bo pouk za več kot 300 učencev začel v ponedeljek, tako kot drugod po Sloveniji. Potekal pa bo v podružničnih enotah Gomilsko in Letuš, v prostorih, ki so v lasti občine, in v župniščih, ki imajo opremljene učilnice.

Braslovško osnovno šolo in lokacije, kjer bo začasno potekal pouk, si bo v ponedeljek ogledal minister za šolstvo in šport Milan Zver. Srečal pa se bo tudi z županom Balantom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.