Gospodarstvo

WWI prodal licenco Tušu

Ljubljana, 24. 05. 2006 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriško podjetje je frekvence in preostalo infrastrukturo Vege prodalo slovenski trgovski družbi.

Generalni direktor Vege Steven Fast
Generalni direktor Vege Steven Fast FOTO: POP TV

Western Wireless International d.o.o. (WWI), ki posluje pod blagovno znamko Vega, je danes prodal svoje GSM frekvence in preostalo infrastrukturo podjetju Tuš mobil d.o.o., so sporočili iz slovenske podružnice ameriške družbe.

Prodaja GSM licence in preostale infrastrukture Tuš mobilu je sledila prodaji Veginega omrežja Simobilu in Mobitelu. V dogovoru z Agencijo za pošto in elektronske komunikacije RS, bo prenos frekvenc začel veljati 1. junija 2006.

Celjski podjetnik in lastnik trgovske družbe Tuš Mirko Tuš razširja svoj imperij
Celjski podjetnik in lastnik trgovske družbe Tuš Mirko Tuš razširja svoj imperij FOTO: POP TV

Uprava podjetja WWW/Vega je zadovoljna, da bo Tuš nadaljeval s promocijo konkurenčnega telekomunikacijskega okolja v Sloveniji.''Verjamemo, da bo močna prepoznavnost blagovne znamke Tuš in razširjena trgovska mreža maloprodajnih trgovin zagotovila uspešno in stroškovno učinkovito osnovo za operacije podjetja Tuš mobil,'' je povedal generalni direktor Vege Steven Fast.

Celjska družba Engrotuš je danes v Bihaču odprla svoj prvi trgovski center na bosanskohercegovskem trgu, ki se razprostira na 4000 kvadratnih metrih. V obnovo hipermarketa je Engrotuš vložil tri milijone evrov.

Kot je znano, se je WWI/Vega odločila, da bo zaradi težav z regulatorjem trga elektronskih telekomunikacij in razmer, ki vladajo na trgu mobilne telefonije, prenehala s ponujanjem svojih storitev v Sloveniji.

Vegine storitve bodo uporabnikom na voljo do polnoči, 31. maja 2006, ko bo njeno omrežje izklopljeno.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.