Gospodarstvo

Štirje interesenti za Telekom

Ljubljana, 21. 09. 2007 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za nakup deleža v Telekomu Slovenije naj bi se zanimali štirje Telekomi: turški, madžarski, islandski in italijanski.

Kdo bo najboljši ponudnik?
Kdo bo najboljši ponudnik? FOTO: 24ur.com

Turški Türk Telekom, madžarski Magyar Telekom, islandski Skipti in italijanski Telecom Italia so štirje interesenti, ki se zanimajo za nakup 49,13-odstotnega državnega deleža v Telekomu Slovenije, pišejo današnje Finance. Vsi štirje interesenti naj bi že dvignili razpisno dokumentacijo in že pripravljali svoje ponudbe.

Telekom
Telekom FOTO: POP TV

Türk Telekom je turški nacionalni operater, ki se je delno privatiziral pred dvema letoma, ko je 55-odstotni delež družbe kupil dubajski Oger Telecom. Je vodilni operater v Turčiji in ima okoli 18,7 milijona fiksnih priključkov. Po pisanju časnika so Turki najbolj zagreti. Z vstopom v Telekom Slovenija bi namreč dobili lažji dostop na območje EU.

Med kandidati za nakup Telekoma Slovenije ima po pisanju časnika najmočnejšo finančno podlago Magyar Telekom, ki je v 60-odstotni lasti Deutsche Telekoma. V Financah tudi pišejo, da prav Deutsche Telekom vseskozi velja za favorita pri prodaji, vendar ima zaradi dejstva, da vstopa prek madžarskega telekoma manjše možnosti.

Telecom Italia je največji italijanski telekomunikacijski operater, islandski telekomunikacijski holding Skipti pa je nastal marca letos s preoblikovanjem islandskega telekomunikacijskega operaterja Simmin.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

.::.
22. 09. 2007 10.31
In v čem prednjači Slovenija pred Turki, Madžari, Islandci, Italijani?
lyinx01@volja.net
21. 09. 2007 16.02
Uau sama referenča podjetja iz visokorazvitih držav Madžari, Turki, Italjani...bravo hehe