Črna kronika

Rop pošte v Šmarju Sapu

Ljubljana, 31. 07. 2007 11.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poštni roparji so zopet udarili. Tokrat so s pištolo presenetili poštne uslužbence Šmarja Sapa.

Policija intenzivno išče roparje
Policija intenzivno išče roparje FOTO: Jani Dolinšek

Danes, okoli 5.30 zjutraj, je bila policija obveščena o ropu pošte v Šmarju Sapu. Poštni uslužbenec se je pripeljal s kombijem do pošte z namenom, da odda poštne pošiljke. Takrat so uslužbencem pristopili trije zamaskirani moški in jim zagrozili s pištolo. Prisvojili so si nekaj poštnih vreč. Trenutno še ni znano, koliko denarja so odnesli.

Dva poštna uslužbenca in voznik kombija so lažje poškodovani zaradi udarcev z nogo. Roparji so pobegnili z osebnim avtomobilom znamke Opel, koprske registracije. Avto je črne barve, z zatemnjenimi stekli.

Poštni uslužbenci so roparje opisali kot moške, stare med 25 in 30 let, visoke od 175 in 185 cm. Bili so zamaskirani in oblečeni v temna oblačila. Eden izmed roparjev je bil oborožen s pištolo.

Policija je takoj po prejetem obvestilu o ropu pričela z lovom na storilce. Državljane naprošajo, da kakršno koli informacijo o omenjenem ropu sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 12 00.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

budda
31. 07. 2007 22.16
sm poštar in vem kako je s temu alarmom tko, da če ti ropar pomol pištolo pred nos ti tud alarm ne pomaga...
zelo star kavkaški ov?ar
31. 07. 2007 14.43
Aktivacija alarma med ropom, ni najbolj pametna zadeva. V primeru, da se ropar oz. roparji zadržijo dlje časa in v tem času prispe policija, lahko pride do resnih težav. Ropar je med dejanjem že tako zelo živčen, ko pa vidi, da je policija pred vrati, pa je jasno, da se je zadeva razpletla drugače, kot je želel in mislil. Lahko pride do streljanja ali jemanja talcev... Med ropom je potrebno opazovati storilca, alarm pa se stisne po odhodu roparjev. To je za udeležence sigurno najvarnješa možnost. Denar je v takih ustanovah zavarovan, sicer pa se človeško življenje ne more meriti z denarjem...in z prihodom policije v času ropa, se zadeva 100 zaplete...
goso
31. 07. 2007 14.35
Vsaj alarm je čist enostaven. Maš pr seb nek gumb, na specialnem mobiju al kej tacga, pa sam stisneš. Noben ne vid. Kolk časa bo trajal, de se bojo naši naivci naučl kapitalizma.
Bostjan Petek
31. 07. 2007 12.14
Ja policija je kao začela lov na storilce..hehe Mogoče jih bodo pa prijeli če jim pridejo slučajno pod roke. Lp.
Celzij
31. 07. 2007 11.56
Hja dobro so to roparji opravl... živim 1 meter stran od tega dogodka in spim z odprtimi okni pa nism nič slišal dokler ni policija pritulila. Sam škoda mi je poštarjev, ki so take face.