Zimski športi

Veliki preobrat v kanadskemu derbiju v Vancouvru

New York, 17. 05. 2021 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so s tesnimi izidi začeli letošnjo končnico. Vse štiri nedeljske tekme so se končale z golom razlike, na treh je bil za končni razplet potreben podaljšek in prav vse štiri tekme so dobila gostujoča moštva.

Barclay Goodrow in Adam Erne
Barclay Goodrow in Adam Erne FOTO: AP

Na vzhodu so New York Islanders s 4:3 ugnali Pittsburgh Penguins. Gostje so bili blizu uspeha že v zadnji tretjini, ko je štiri minute in deset sekund pred koncem za 3:2 zadel Brock Nelson, a je veselje trajalo le 31 sekund in Kasperi Kapanen je poravnal na 3:3. Po kar 16 minutah in 30 sekundah pa je zmagovalca odločil Kyle Palmeri, ki je dosegel tudi prvi gol za New York. Blestel je vratar New Yorka Ilija Sorokin z 39 obrambami. Tampa Bay pa se je veselila zmage proti Floridi s 5:4. Igralec odločitve je bil Brayden Point, ki je z goloma v 54. in 59. minuti poskrbel za preobrat. Dva gola in podajo je za Tampo vpisal tudi Rus Nikita Kučerov. V Las Vegasu je Minnesoti zmago z nogometnim izidom 1:0 v podaljšku priigral Joel Eriksson. Vratar Cam Talbot je zbral 35 obramb.

V sklopu rednega dela tekmovanja pa sta se v skupini Scotia North na kanadskem obračunu pomerila Vancouver in Calgary. S 6:5 je tekmo dobil Calgary, sama tekma pa ni odločala o ničemer več. Calgary je v skupini končal na petem mestu, Vancouver na sedmem. Gosti so sredi tekme vodili že s 4:0 in ko je Andrew Mangiapane v 35. minuti zadel za 5:1, je vse kazalo, da je zmagovalec rešen. A Vancouver je zmogel preobrat in zadnjo četrtino dobil s 4:0. V podaljšku je Calgaryju vodstvo z 1:0 zagotovil Elias Lindholm.

Izidi:
- vzhod:
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3:4 (podaljšek)

- New York vodi z 1:0 v zmagah

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 4:5

- Tampa Bay vodi z 1:0 v zmagah

- zahod:
Vegas Golden Knights - Minnesota Wild 0:1 (podaljšek)

- Minnesota vodi z 1:0 v zmagah

redni del:
- skupin Scotia North:
Vancouver Canucks - Calgary Flames 5:6 (podaljšek)

Koronavirus pasica nova
  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skratolin1
17. 05. 2021 09.30
+1
Calgary in Vancouver igrata zaostale tekme rednega dela, ker je bilo moštvo Vancouvra en čas v karanteni. Tekme se igrajo reda radi. Nobeno od moštev se ni uvrstilo v končnico.