Šport

Zahovič dve leti v Mariboru

Maribor, 20. 07. 2007 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zahovič bo v taboru slovenskega nogometnega prvoligaša Maribora opravljal funkcijo športnega direktorja.

Zahovič je podpisal dveletno pogodbo
Zahovič je podpisal dveletno pogodbo FOTO: Jani Dolinšek

Vodstvo slovenskega nogometnega prvoligaša Maribora je danes v štajerski prestolnici v svoje vrste dokončno pripeljalo enega najuspešnejših slovenskih nogometašev vseh časov Zlatka Zahoviča. Najboljši strelec slovenske reprezentance bo v taboru vijoličastih opravljal funkcijo športnega direktorja, podpisal pa je dveletno pogodbo.

Zahovič, ki je v svoji igralski karieri nosil drese tudi tako velikih klubov, kot so Porto, Benfica, Valencia, Olympiakos in Partizan, je s tem razbremenil Marijana Pušnika, saj je slednji doslej imel v Mariboru dvojno vlogo. Poleg trenerske je namreč opravljal tudi funkcijo športnega direktorja. V vodstvu kluba pričakujejo, da bodo skupaj z Zahovičem Mariboru spet zagotovili konkurenčnost, se borili za najvišja mesta in pritegnili nove pokrovitelje.

"Veseli me, da mi ljudje v klubu zaupajo in da so se odločili za ta projekt. Pri našem delu bomo šli korak za korakom, zato ni treba pričakovati kakšne evforije," je po sklenitvi dogovora dejal 36-letni Zahovič, ki je s 35 goli trdno na prvem mestu strelcev v slovenskem reprezentančnem dresu. Drugi, Sašo Udovič, jih je po podatkih Nogometne zveze Slovenije dosegel 16.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

svastapickarodi
21. 07. 2007 14.38
Bravo Zlatko ! :) Je pa dokazal, da ima smislel za humor !
jrainer@siol.net
21. 07. 2007 14.32
Zdaj bo lahko zdrahović na svojem terenu.