Šport

Viole ne smejo na Hrvaško

Zagreb, 19. 02. 2008 14.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Navijači mariborskih nogometašev šest mesecev ne bodo smeli na Hrvaško.

Policija je zaplenila precej navijaških "pripomočkov".
Policija je zaplenila precej navijaških "pripomočkov". FOTO: Jani Dolinšek

Ker so navijači Viol kršili hrvaški zakon, jim je preiskovalni sodnik izrekel denarno kazen ter šestmesečno prepoved vstopa na Hrvaško, je danes sporočil načelnik Sektorja policije Mihael Varga.

Zaplenjene navijaške palice in bakle.
Zaplenjene navijaške palice in bakle. FOTO: Jani Dolinšek

Policija je avtobus, s katerim so navijači (Viole) potovali na sobotno tekmo, zaustavila pri cestninski postaji v Zaprešiću, pri pregledu vozila pa je našla lesene palice, 'bengalke', signalne rakete in alkoholne pijače. Policisti so navijače, med katerimi je bilo sedem mladoletnikov, zaslišala že v soboto, ker pa so kršili hrvaški zakon, so jih odpeljali še na "pogovor" k preiskovalnemu sodniku, ki je izrekel denarno kazen in polletno prepoved vstopa na Hrvaško. Načelnik Sektorja policije Mihael Varga je pojasnil, da ne gre za prave nogometne navijače, temveč za skupino, ki je imela namen povzročati nerede.

Zagrebška policija, ki doslej še ni zabeležila primera, da bi bil v avtobusu z navijači vsak potnik "oborožen" s pripomočki, primernimi za napade, je presenečena nad dejstvom, da je tako oboroženi skupini uspelo prestopiti schengensko mejo in policijsko kontrolo, ki ji je domnevno izjavila, da gre na izlet v Kumrovec.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mb-fan
14. 07. 2008 21.38
širhakl pa taki ostali v glavo tepeni ne bit pametni je jasno ne zalit mi nezalimo vas mongoloidov zato nerabite vi nas O.P.I.C.E nagacene ... nimate pojma in sirite krivo vero GMAD !!!
snif84
20. 02. 2008 21.31
mi gremo vsako leto za 1 tedn v portorož s kolegi...pa kot da še ma samo hrvaška morje, kaj pa grčija, črna gora itd...pa še bolj poceni je kot hrvatska...
zoja07
20. 02. 2008 13.31
rauter84 če hočš met kej od morja valda nav šu na slovensko obalo ;)?
carpe.diem@masicom.net
20. 02. 2008 06.56
To je ena navadna banda in nič drugega. Tako BBB in Viole le iščejo, kje se bodo lahko stepli, pa tudi Green Dragonsi niso nič boljši. Morali bi narediti tako, da kdor bi le enkrat povzročil kakšen izgred, bi mu do smrti prepovedali vstop na tekme. Glede tega, da imajo prepoved vstopa na Hrvaško pol leta, pa saj itak Hrvati nočejo nobenega Slovenca tam. Kdor se slepi, pač misli drugače. Naj uživa v svoji pravljici, dokler še lahko.
snif84
19. 02. 2008 23.39
pa spet piše "navijači viol"...pa kaj ste zabiti al kaj.......na morje lahko grejo dol pač po 17.8.,...sicer pa keri pravi slovenec bo te hodo k hrvatom keš na morje zapravlat???
kgb@akcija.net
19. 02. 2008 19.26
med tiste norce(BBB) moras it obvezno oborožen, tko da ne bodte preveč pametni. Mislite da bi jih pričakali z rožicami?
McSurfer
19. 02. 2008 18.39
-1
Viole in njim podobno golazen razpustit in prepovedat ponovno registracijo kadarkoli,kjerkoli!
mike99
19. 02. 2008 17.27
hahaha idioti stajerski!!!!! Ja zdj pa nc ne bo z morjem na hrvaskem, se tok bols:::))).