Šport

Velik uspeh Srebotnikove

New York, 01. 09. 2006 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najboljša slovenska teniška igralka se je prvič v karieri uvrstila v tretji krog odprtega prvenstva v New Yorku.

Najboljša slovenska teniška igralka se je prvič v karieri uvrstila v tretji krog odprtega prvenstva ZDA v New Yorku z nagradnim skladom 19,34 milijona dolarjev. Velenjčanka, ki je na turnirju 22. nosilka, je v drugem krogu zadnjega turnirja za grand slam v sezoni premagala Rusinjo Jekaterino Bičkovo s 6:2, 4:6 in 6:2. Srebotnikova se bo v naslednjem krogu pomerila z desetopostavljeno Američanko Lindsay Davenport, ki je brez oddane igre s 6:0 in 6:0 ugnala Hrvatico Jelena Kostanič.

Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik FOTO: Reuters


Srebotnikova pa je bila skupaj z Rusinjo Dinaro Safino, s katero sta osmi nosilki, uspešna tudi v prvem krogu dvojic. Slovensko-ruska naveza je bila namreč s 7:5 in 6:1 boljša od Slovakinje Jarmile Gajdosove in Avstralke Bryanne Stewart. Srebotnikovo in Safino v naslednjem krogu čakata boljši iz dvoboja med Čehinjo Evo Birnerovo in Belorusinjo Anastasijo Jakimovo ter Američankama Alexo Glatch in Abiagil Spears.

Večjih presenečenj sicer ni bilo, zanimivo pa je, da sta tako v moški kot tudi v ženski konkurenci izpadla osma nosilca. Francozinja Virginie Razzano je ugnala nekdanjo prvo teniško damo Švicarko Martino Hingis v njenem prvem nastopu na US Openu po letu 2002 s 6:2 in 6:4. Šestintridesetletni Andre Agassi pa se je pred 23.712 gledalci na osrednjem igrišču centra Arthur Ashe po maratonskem dvoboju in treh urah ter 48 minutah izognil dokončnemu slovesu od poklicnega tenisa po zmagi nad Marcosom Baghdatisom s Cipra s 6:4, 6:4, 3:6, 5:7 in 7:5. Oba tekmeca sta imela težave s poškodbami, Američan s hrbtom, ki ga pestijo že dolgo časa, Ciprčan pa si je poškodoval zapestje sredi prvega niza in je morala posredovati tudi zdravniška ekipa. Agassi, trenutno je na 37. mestu svetovne lestvice, najnižje v zadnjih osmih letih, se bo v tretjem krogu pomeril z Nemcem Benjaminom Beckerjem.

Španec Rafael Nadal, drugi nosilec, je ugnal Luisa Horno iz Peruja s 6:4, 4:6, 6:4 in 6:2, njegov rojak Tommy Robredo, ki je šesti postavljeni tenisač, pa je izločil Južnokorejca Leeja Hyung-taika s 3:6, 6:3, 6:4, 6:1. Tudi v ženskem delu turnirja je bila uspešna druga nosilka, ki se je letos vedno uvrstila v finale turnirjev za grand slam. Štiriindvajsetletna Belgijka Justine Henin-Hardenne, zmagovalka tega turnirja leta 2003, ki je letos slavila tudi na Roland Garrosu, je bila po 63 minutah boljša od Američanke Vanie King s 6:1 in 6:2. V tretji krog so napredovale tudi štiri najvišje postavljene Rusinje Marija Šarapova (3), Jelena Dementjeva (4), Nadja Petrova (5) in Svetlana Kuznecova (6), ki so skupaj oddale le devet iger, največ Dementjeva (štiri). Sedem iger je Američanki Meghann Shaughnessy prepustila Francozinja Amelie Mauresmo, prva igralka turnirja. Američanka Serena Williams, ki je doslej dobila sedem turnirjev za grand slam, je ugnala sedemnajsto nosilko Slovakinjo Danielo Hantuchovo s 7:5 in 6:3.

SORODNI ČLANKI

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.