Šport

Srebotnikova v finalu

New York, 09. 09. 2006 08.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Katarina Srebotnik se je z Dinaro Safino uvrstila v finale odprtega prvenstva ZDA med ženskimi dvojicami.

Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik FOTO: Reuters

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je skupaj z Rusinjo Dinaro Safino uvrstila v finale odprtega prvenstva ZDA med ženskimi dvojicami. V polfinalu sta osmi nosilki Srebotnikova in Safina premagali najvišje postavljeni igralki Američanko Liso Raymond in Avstralko Samantho Stosur s 6:1, 1:6 in 6:3.

Slovanska naveza je v četrtfinalu presenetila tretjepostavljeno zimbabvejsko - avstralsko dvojico Cara Black in Rennae Stubbs, v polfinalu pa sta bili boljši še od branilk naslova. Raymondova in Stosurova sta med celotnim dvobojem prisegali na agresivne servise in dobro igro na mreži, Srebotnikova in Safina pa sta se osredotočili na igro z osnovne črte. Prvi niz sta gladko dobili Slovenka in Rusinja, v drugem nizu pa sta jima v enaki meri vrnili Američanka in Avstralka. V odločilnem tretjem nizu sta Srebotnikova in Safina še enkrat več pokazali odlično igro z osnovne črte.

Zanimivo je, da nobena izmed teniških igralk ni dosegla asa, hkrati pa sta zmagovalki osvojili le točko več od poraženk (86:85). V finalu se bosta Srebotnikova in Safina pomerili z nepostavljenima Francozinjo Natalie Dechy in Rusinjo Vero Zvonarevo, ki sta bili v polfinalu prepričljivo boljši od šestih nosilk Čehinje Kvete Peschke in Italijanke Francesce Schiavone, saj sta zmagali s 6:4 in 6:1.


Henin Hardenne in Šarapova v finalu posameznic

Justine Henin-Hardenne
Justine Henin-Hardenne FOTO: Reuters

Druga nosilka Belgijka Justine Henin-Hardenne in Rusinja Marija Šarapova, ki je tretja postavljena igralka, bosta igrali v finalu posameznic na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku. Henin Hardennova je v polfinalu premagala Jeleno Janković iz Srbije s 4:6, 6:4 in 6:0, Šarapova pa je izločila prvo nosilko Francozinjo Amelie Mauresmo s 6:0, 4:6 in 6:0.

Izida, polfinale posameznic:


Justine Henin Hardenne (Bel/2) - Jelena Janković (Srb/19) 4:6, 6:4, 6:0

Marija Šarapova (Rus/3) - Amelie Mauresmo (Fra/1) 6:0, 4:6, 6:0.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.