Šport

Rusi jemali poživila?

Göteborg, 15. 08. 2006 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vrečka s pripomočki za doping, ki so jo našli po atletskem evropskem prvenstvu v Göteborgu, naj bi bila ruska.

Sumljiva vrečka s pripomočki za doping, ki so jo našli v Göteborgu.
Sumljiva vrečka s pripomočki za doping, ki so jo našli v Göteborgu. FOTO: Reuters
Zgodbo je še dodatno začinil časnik Aftonbladet, ki je poročal, da so v ruski delegaciji med prvenstvom prepovedali čiščenje sob in da so, potem ko so gostje odšli, v njih našli uporabljene injekcije.

Dan po končanem atletskem evropskem prvenstvu v Göteborgu so v okolici enega od mestnih hotelov našli vrečko s sumljivimi zdravniškimi pripomočki, uporabniki njene vsebine pa naj bi bili Rusi. Tube, injekcije in stekleničke za zdravila so imele napise v cirilici, zato Švedi sklepajo, da izvirajo bodisi iz Rusije, Belorusije ali Ukrajine.

"To bi lahko bil znak, da so lastniki vrečke iz ene od rusko govorečih držav. A za zdaj je še prezgodaj, da bi že lahko kar koli sklepali," je povedal predstojnik dopinške komisije Mednarodne atletske zveze (IAAF) Arne Ljungqvist.

Vrečko z medicinskimi pripomočki, injekcijami, gumijastimi tubami, stekleničkami in podobnim, so našli v smeteh pred hotelom Opal, kjer so med EP stanovali športniki iz Rusije, Poljske, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Malte in Gibraltarja. Policija še ni uradno sporočila, kaj natančno je bilo v vrečki, na analizo vsebine pa bo treba počakati dva tedna.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

targetmm@email.si
16. 08. 2006 10.24
Ja saj danes je vse en sam doping. Športa že dolgo ni, kdor je bolj iznajdljiv in napreden ta je car. Ali športnike kaznujte doživljenjsko z vseh tekmovanj v vsakem športu ali pa pustite doping, bo še najbolj pošteno.