Šport

Peti potnik je Žonta

Ljubljana, 15. 02. 2007 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener reprezentance v smučarskih skokih je za petega potnika na SP na Japonskem določil Petra Žonto.

Po oceni glavnega trenerja skakalcev je Žonta v boljši formi kot Kranjec, zato slednji ostaja doma, medtem ko Žonta odhaja v Saporo.
Po oceni glavnega trenerja skakalcev je Žonta v boljši formi kot Kranjec, zato slednji ostaja doma, medtem ko Žonta odhaja v Saporo. FOTO: POP TV

Glavni trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Ari-Pekka Nikkola je po tehničnem treningu v avstrijskem Ramsauu določil petega potnika za bližnje svetovno prvenstvo na Japonskem.

Četverici skakalcev Roku Benkoviču, Jerneju Damjanu, Primožu Piklu in Roku Urbancu se bo v Saporu, kjer bo svetovno prvenstvo potekalo med 22. februarjem in 4. marcem, pridružil povratnik po poškodbi Peter Žonta. Robert Kranjec ostaja doma.

"Danes smo imeli smolo z vremenom, saj se zaradi dežja, snega in vetra ni dalo normalno trenirati. Kljub temu se je že po včerajšnjem treningu, ki je dobro uspel, videlo, da je 'Pero' trenutno v boljši formi kot Robi, zato smo se odločili, da bo odpotoval z nami na Japonsko," je svojo odločitev pojasnil Nikkola.

Trening je bil kar soliden, lahko bi bilo bolje, res pa je, da so bile razmere za skakanje zelo težke. Zadovoljen bi bil, če bi mi uspelo malo dvigniti raven skakanja, saj po enem dobrem dnevu skakanja tega niti ne morem oceniti. Ari_Pekka Nikkola

"Tega res nisem pričakoval. Pa tudi do tik pred zdajci še nisem vedel, da sem sploh kandidat za SP. Šele danes po treningu, ko smo se usedli v kombi za vrnitev proti domu, mi je trener povedal, da grem na Japonsko. Vesel sem, da sem se uvrstil v ekipo, tam se bom potrudil, pa bomo videli, kako bo. Kakšnega čudeža ne morem pričakovati, vendar pa nikoli ne veš - skoki so le takšen šport, da se lahko vse že čez noč obrne," je povedal Žonta.

Vse skakalce pred odhodom na SP v soboto v dolini pod Poncami čaka še nastop na državnem prvenstvu.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.